29 Eylül 2012 Cumartesi

Sivilceye Neden Olan Yiyecekler

Sivilce Yapan Yiyecekler


 

Yiyecekler ve akne sorunu arasında bağ olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki, hangi yiyecekler kara listede yer alıyor?

Tükettiğimiz besinlerdeki yağların çeşidi cildimizin sağlığı için çok önemlidir. Fast food tarzı yiyeceklerdeki yağlar işlenmiştir ve doğal olmadıkları için cilde zarar verirler.

Kızartma yapılan yağlar çok yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılır. Bu yiyecekleri düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuz yeni hücre üretiminde bu yağları kullanır. Üretilen hücreler düzenli işlev göremez ve cilt rahatsızlıklarına karşı savunmasız kalırsınız.

Sağlıklı hücrelerin üretilmesi için zeytinyağı gibi sağlıklı yağlara ihtiyaç vardır. Bu nedenle aşağıdaki belirtilen yiyeceklerden uzak durmanız gerekir:

Patates kızartması (Aslında tüm kızartılan sebzeler)
Hamur kızartması
Kızarmış tavuklar (Aslında tüm yüksek derecede ısıtılmış yağda kızartılan etler)
Soğan halkaları
Mozzarella çubukları

Şeker Sivilce İlişkisi



Yüksek şeker içerikli besinler de sivilcelere neden olur. Şeker, bağışıklık sistemini sekteye uğratır ve bakteri enfeksiyonlarına karşı vücudu savunmasız hale getirir. Şeker, cildin esnek yapısının kaybolmasına da sebep olur. Kuru ve sağlıksız ciltler, enfeksiyonlara açıktır. Hazımsızlık ve sindirim sorunlarının başlıca nedenleri arasında yer alan şeker, dolaylı olarak sivilcelere yol açar. Uzak durulması gereken şekerli besinler:


Tatlı
Dondurma
Bol şekerli meyve suları
Çikolata
Şeker
Kahvaltılık gevrekler
Kurabiye

Olabildiğince hazır gıdalardan kaçınmak ve daha doğal beslenmek sivilcelerinizi azaltmanın bir yoludur.
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilceye Neden Olan Yiyecekler
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş