2 Ağustos 2014 Cumartesi

Sivilceli Cilt Bakımı

Sivilceli Cilt Bakımı Nedir



Sivilce denen illet muhakkak hayatımızın bir döneminde hepimizin sorunu olmayı başarır. Sivilcenin bir dermatolojik rahatsızlık olduğunu ve sivilce tedavisinin doktorlar tarafından yapıldığını unutmayınız. Birçoğumuz sivilceleri azaltmak için çeşitli bakımlar yaparız bunların en başında yüz yıkama gelir ancak bu ne kadar doğru bir metot ya da sivilceli cilt bakımı nasıl olmalıdır? 

İşe ilk iki öğütle başlayalım;



I. Sivilcelerinize dokunmayın

Sivilcelerinizle oynamayın, onlara dokunmayın. Sivilcelerinizi asla sıkmayın. Hangi aşamada olursa olsun sıkılan sivilceler bütün cilde yayılabilir ve daha önemlisi cildinizde leke bırakabilir.

II. Sivilceli cildi tahriş etmekten kaçının

Sivilceli cilt bakımında bilinmesi gereken bir diğer gerçek cildi tahriş etmemektir. Bu yüzden gerek yüzünüzü temizlerken gerekse bakımlarda, sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmemektir. Cildinizi yıkarken fazla hırpalamamaya özen gösterin.

Yüzün Yıkanması


Sivilceler için en önemli araç temizliktir. Cildinizi muhakkak günde 2 defa yıkayın, ancak olayı abartmayın, günde 5 kere yıkamakla sivilcelerden kurtulamazsınız. 

Sabun

Sivilceler konu olduğunda genelde bu sorunu ortadan kaldırdığı iyi geldiği iddia edilen sabunlar vardır. Ancak siz bu iddialara inanmayın. Bir sabunun tek başına sivilcelere iyi gelmesi veya iyileştirmesi mümkün değildir. Özellikle ph 5,5 olan sabunların içerisinde eğer, salisilik asit, laktik asit, glikolik asit veya benzol peroksit gibi maddeler yoksa bu işlevi yerine getirmesi mümkün değildir. Sivilcelerinize iyi gelebilecek bir sabunda salisilik asit, laktik asit, glikolik asit, niacinamid, çay ağacı yağı bulunmalıdır.

Ayrıca sabunda ph 5,5 olması hiçbir şeyi değiştirmez, aksine o nesnenin doğal bir sabun değil çeşitli kimyasallarla imal edilmiş bir sabun olduğunu anlayabilirsiniz. Sabun doğal yağ ve sodyum hidroksile imal edilir ve genelde 8 üzeri ph a sahiptir. Kaldı ki çeşmeden akan suyun ph’ı 7 ila 8,5 iken birisi size bu sabunda ph 5,5 cilde uyumlu derse, he gülüm, doğrudur çiçeğim deyip geçiştirin, baktınız olmuyor hızlıca kaçınız. 

Kaçış videosu aşağıda.


Sabun Kullanımı

Doğal Sabunlar tercih etmeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır. Sabunu direkt cildinize sürmeyin. Önce sabunla ellerinizi yıkayın. Sonra elinizde köpürttüğünüz sabunu cildinize yayın ve durulayın.


Sivilceli Ciltler İçin Maske


Cildinize haftada bir maske yapabilirsiniz. Özellikle kil maskesi yapabilirsiniz, bu maske içinse çeşme suyu yerine elma sirkesi (malik asit içerir) ve Lavanta suyu ayrıca içerisine az miktarda aspirin (salisilik asit) veya laktik asit ilave edebilirsiniz. Lavanta suyu kullanabilirsiniz. Böylece cildiniz mikro peeling işlemi görmüş olacaktır. Tabi maskeyi cildi zedelemeden uygulamayı unutmayınız.

Sivilceli Ciltler için Tonik


Cildiniz için tonik hazırlayabilirsiniz, yüzünüzü yıkamadan önce bu tonikle silip 5 dakika beklemek ciddi faydalar sağlayacaktır. Tonik için

100 ml Lavanta Suyu
20 ml %10 Laktik asit çözeltisi
1 adet aspirin
1 tatlı kaşığı elma sirkesi

kullanabilirsiniz. Sivilceli cilt bakımında kullanacağınız bu maddeler cildinizde bulunan akneye yol açan bakterileri öldürmeye yarar.

Sivilceli Cilt Bakımında Kullanılmaması Gerekenler


Eğer doktor tarafından verilmediyse kremleri unutun !

Fondoten, pudra gibi ıvır zıvırı hayatınızdan bir süreliğine çıkartın hatta tümden çıkartın, siz öyle de güzelsiniz. Yüzünüz güzel değilse kalbiniz güzeldir, illa bir yerden kazanırsınız.

Alkolden uzak durun, anlıyoruz yaşınız genç ve isyan edeceksiniz, ama alkol bunu çözmez, ha cilt bakımından bahsediyoruz, alkol içeren tonilker ve türlü zerzevata bulaşmayın, yüzünüze kolonya sürmeyin.

Fazla stres yapmayın elbette geçecekler.

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilceli Cilt Bakımı
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
8 Haziran 2016 19:40

şey benim burnum kızarık ve hep burnumun ya burnumda yada çenemde çıkıyor ve arasıra şişkinlik oluyor ya burnumda yada çenemde oluyor nasıl giderices bi türlü geçmiyor kızarıklık burnumda

Cevapla
avatar
29 Temmuz 2016 23:53

Çok güzel bir anlatım dilin var *-* Benimde malesef sivilce sorunum var :/ Ama anlattıklarınız işime yarayacağına eminim ^^ Tşk ♥

Cevapla
avatar
Adsız
25 Ağustos 2016 15:42

ya muaazzam paylaşım dvvfhwefhvweech hem faydalı hem çohhh komik :D

Cevapla
avatar
17 Eylül 2016 16:56

oldukça başarılı sonuçlar alınıyor bu uygulamadan. Tavsiye ederim.

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş