2 Ekim 2017 Pazartesi

ERİTRETİN

Bu yazımda sizlere sivilce ve sivilce izleri gibi durumlarda sık kullanılan bir krem olan Eritretin krem hakkında verileri aktaracağım. Başlıca Eritretin krem nedir, faydaları, zararları, kullanımı hakkında internetteki bilgilerden derlemelerimi aktaracağım. Bu sayfada yazılan bilgiler insanların deneyimlerini ve internette yazdıklarının araştırılarak derlenmesinden meydana gelir. Hiç bir surette, ilaç tanıtımı ve reklamı gibi bir amaç güdülmemiştir. Tıbbi bir tavsiye içermediği gibi, blogum ilaçların doktor reçetesi olmadan kullanılmasını asla önermez. Ayrıca internette bulunan bir çok saçma sapan Eritretin krem kullanın şuna da iyi gelir buna da da kullanın şeklinde verilere, itibar etmemeniz için oluşturuyorum. Gerçek dışı şekilde kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin, tıbbi veya sağlık uzmanı kontrolünde kullanımı için sizleri bilgilendirmek amacıyla yazılıyor. Herhangi bir cilt sorununuz varsa bunun için en güvenilir kaynağın uzman dermatologlar olduğunu unutmayınız.


eriterin krem nedirEritretin Krem


Eritretin krem aktif bileşen olarak yüzde 4 oranında eritromisin ve %0.025 oranında tretinoin içerir. Yardımcı madde olarak ise Butilhidroksitoluen, Hidroksipropil selüloz, 950 Etil alkol içermektedir.





Eritretin Krem Farmakodinamik Özellikleri 


Deriye tretinoin uygulanması ile hücresel etkiler ortaya çıkar seri olarak. Tretinoin deriye uygulandıktan sonra hücredeki mitoz bölünme ve deri hücrelerinin yenilenmesini uyarmaktadır. Keratin formasyonunu inhibe etmektedir. Yapılandırıcı doku tamir mekanızmasını harekete geçirir, değişik kanser yapıcı maddelerin yaptığı cilt tümörüne ait uyarıların regresyonunu( belirtilerin azalması, iyileşmesine vesile olması) sağlayabilir. Bu özelliklere sahip olan tretinoin dermatolojik hastalıklar için kullanılmaktadır. Bunlar sivilceler, psoriais, iktiyozis, aktinik keratozlar daha farklı dermatolojik hastalıklardır.

Tretinoin sivilcede etkili olan
pilo-sebase follikülün alt bölümünde bulunan keratinizasyona etki ederek çalışır. Keratinize olan hücreler birbirine yapışır ve folikülü tıkarlar. Folikül tıkanınca mikrokomedon oluşur ve folikül genişler. Foliküle açılan sebase gland sebum üretiminin devam etmesi nedeni ile kistikleşir, mikro kist oluşur, kapalı komedonlar oluşur. Ayrıca bu komedonlar kapalı iken açık komedona dönüşebilir. İltihabın oluşmasını nedeniyle uzun süreli lezyonlar olarak kalabilirler.


Tretinoinin Maddesinin Sivilceye Etkisi

Tretinoin akne lezyonlarının oluşmasını engelleyen bir yapıdadır. Folliküler epiteli stimüle ederek birbirine yapışmayan keratinositlerin çoğalmasını hızlandırır. Bu serbest hücreler ise sebum ile cilt yüzeyini boşaltırlar. Ayrıca boynuzlu yapıda olan bu hücreler birbirleri ile yapışamadıkları için tıkaç oluşturamazlar. Böylece yeni aknesel lezyonlar oluşmaz.




Eritromisin Nedir

eritromisin antibiyotikEritromisin makrolid grubundan bir antibiyotiktir. Etkisini bakteri prointelerinin formasyonunu engellemek için göstermektedir. Bakteriostatik etki gösterir. Eritromisin akne vulgarisin patogenezinde rol alan propionibakterium aknesi etkisiz hale getirmede rol oynar.
Eritromisin makrolid grubundan bir antibiyotik olup etkisini bakteriyal protein formasyonunu engelleyerek gösterir. Kural olarak, etki bakteriostatiktir. Akne vulgaris patogenezinde rol alan Propionibakterlum aknes de eritromisinin etki spektrumu içerisindedir.
Akne vulgarisin tedavi ederken Propionibakterlum aknesi inhibe ederek lezyonların sayısını azaltır. Yüzeysel uygulanan eritromisin dirençli formlardan sayılan stafilokokların çok kolay üretimlerini azaltmaktadır. Sağlam deriden emilir. Lokal uygulandığı zaman yağ bezleri foliküllerine kolayca girer.

Eritretin Kremin Farmakokinetik Özellikleri


Topikal uygulanan tretinoinin ve eritromisin perkütan absorbsiyon yaşamadığı için sistemik etki olmamış kabul edilir.

Topikal uygulanan tretinoinin ve eritromisin perkütan absorbsiyon yaşamadığı için sistemik etki olmamış kabul edilir.


Eritretin Krem Endikasyonları


Eritretin şiddetli olmayan nodül şeklinde olmayan akne tedavisi için etkilidir.
Eritretinde bulunan maddelere karşı duyarlı iseniz ilaçtan uzak durunuz.


eritretin hakkında önerilerEritretin Krem Hakkında Öneriler

Tedaviye yeni başladığınız zaman az bir miktar uygulama yaparak irritasyon etkisine bakabilirsiniz.
Akneli bölgeyi sık yıkamaktan uzak durunuz.
Tedavi edilen bölgede ekstra kozmetik ürünler ve alkol içeren ürünlerden uzak durunuz irritasyona sebebiyet verebilir.
İlacın gözlere ağza buruna mukoza yapıya temas etmesi halinde bol su ile yıkayınız.
Deri dökülme etkisi olan ilaçlarla dikkatli kullanılmalı ve eritretinden önce kullanılmışsa önceki ilacın etkisinin geçmesi beklenmelidir.
Tedavi olurken yapay uv ışınlarından ve bronzlaştırıcılardan uzuk durunuz.
İlacı kullanırken güneşe maruz kalmak lekelere neden olabilir bu yüzden doktor önerirse güneş koruyudu kullanınız.
Güneşe çok yoğun kalmanız söz konusu ise yüksek korumalı güneş kremlerini tercih etmelisiniz. İlacıda güneşe maruz kalma olasılığınızın çok olduğu günden bir gün önce ve sonra şeklinde kullanınız. İlacı sürmesenizde o günlerde güneş koruyucu kullanınız.

Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanmalıdır!


Gebelerde ve Emziren Annelerde  Eritretin Krem Kullanımı 



Hamile ve emziren kadınlar için özel bir çalışma yapılmamıştır. Bütün ilaçlar gibi böyle önemli dönemlerde bu ilaçtan uzak durmakta yarar vardır. Kullanımına çok ihtiyaç duyulursa ancak doktor tavsiyesi ile kullanılır.




Eritretin Kremin Araç ve Makine Kullanımına Etkisi 

Negatif etkisi yoktur.


Eritretin Kremin Yan Etkileri

eritretin kremin yol açtığı yan etkiler
Bazı hassas bünyelerde tretinoin uygulandıktan sonra aşırı kızarma, ödem hatta kabarcıklar görülmüştür. Bu etkiler ortaya çıkar ise deriniz düzelene kadar ilaçtan uzak durunuz. Veya hastanın sağlığını bozmayacak seviyede ilaç uygulanır tedavi süresi uzatılır.

Tretinoin kullanımı ile ciltte ağız çevresinde ve boyunda kuruluk hissi ortaya çıkabilmektedir. Ancak tedavinin kesilmesini gerektiren büyük bir etki değildir. Tedaviye başladıktan

Tretinoin kullanımı sırasında ciltte, özellikle ağız çevresi ve boyunda kuruluk hissi ortaya çıkabilir ancak tedavinin kesilmesini gerektirmez. Akne tedavisi başladıktan sonra birkaç hafta içinde bulgularda alevlenme şeklinde geçici artma görülebilir. Bu, beklenen bir gelişme olup folliküllerin derininde oluşmuş olan mikrokistlerin hızlanmış eliminasyonuna bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Topikal tretinoine karşı gerçek kontak alerji nadir olmakla birlikte rapor edilmiştir. Tretinoin düzenli kullanıldığı zaman geçici olarak hipo ve hiperpigmentasyona sebebiyet verebilir. Tretinoin tedavisi sırasında güneşe hassasiyet artmaktadır. İlacın kesilmesi ile yan etkiler sonlanır.






Eritretin Kremin Kullanımı

eritretin krem nasıl kullanılır

2 hafta boyunca bir kez akşam uygulanır. Uygulama sıklığı hastanın reaksiyonlarına bağlıdır. Eğer ciltte tahriş fazla ise ilaç akşamlar uygulanarak başlanır. 2.hafta bitiminde ise günde 1 kez uygulama devam eder. 12-14.haftaya kadar günde 1 kez akşamları uygulama yapılır. Uygulamaya tahriş edici bir sebep olmadığı sürece bu şekilde devam edilir. Tahriş edici sebepler olarak hafif eritem, orta düzeyde deskuamasyon ve hafif yanma hissinden daha fazla olan his irritasyon anlaşılmalıdır. Çok hassas olan insanlarda daha etkili şeyler görülebilir bu yüzden hastaya odaklı doz ayarlanmalıdır.

En iyi sonuç elde edebilmek için hastaların tedavi öncesi karşılaşabilecekleri durumdan haberdar edilmeleri gerekmektedir. Hastalar düzenli olarak izlenmeli doz ayarlaması yapılmalıdır. Hastaya normal bir durumda 3 ay tedavinin sürdüğü ve hastalığın tekrarı halinde yeniden başlanması gerektiği anlatılmalıdır.

Uygulama: Akşamları bir kez yıkanan ve kurulanan cilde düzgün şekilde parmaklarla sürülür. Uygulama sonrası elleri yıkayın daha etkili olsun diye daha çok uygulamak iyi sonuç vermeyip daha kötü şeylere sebebiyet verebilir.

İlacı kullanım tarihi geçtikten sonra kullanmayınız. Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız. Beklenmeyen etki görüldüğü zaman doktora başvurunuz.


Eritretin Krem Fiyatı

eritretin krem fiyatı nedir
Hiçbir ilacı doktor veya eczacınızın önerisi dışında kullanmayınız. Eritretin kremi de ancak doktor kontrolünde ve doktor reçetesiyle kullanın. Eritretin krem KDV dahil reçeteli fiyatı 18.56 ₺'dir.


Yazımın sonuna gelirken Eritretin hakkında detaylı bir çalışma gerçekleştirdiğimi umuyorum. Eğer Eritretin yazımı beğendiyseniz diğer insanların da erişebilmesi adın yazımı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsanız çok mutlu olurum. Ayrıca soru , görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmına bırakırsanız hızla cevap alabilirsiniz. 
Konuyla alakalı ,  eritretin kremine benzer etkilere ve faydalara sahip ilaçları işlediğimiz yazıları okumanızı öneririm.
Benzamycin
Clindoxyl
Imex










  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

ERİTRETİN
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş