2 Ekim 2017 Pazartesi

Expigment

Siz değerli okurlar için hazırladığım Expigment krem hakkında ki yazımı paylaşıyorum. Expigment krem hakkında yazımı belli bazı soru ve başlıklarla destekledim ; Expigment krem nedir , özellikleri nelerdir , krem kullanılır ,  ne işe yarar , faydaları neledir ,  fiyatı nedir  gibi sorularla belirttiğim gibi makalem destekledim. Şunu paylaşmak isterim makalemi hazırlamamın amacı herhangi bir ilacın tanıtımını yapmak veya ilacı önermek değil genel anlamda bilgi edinmenizi sağlayabilmek. Elbette bunu söylemeden konuya geçmek istemiyorum , herhangi bir cilt probleminiz varsa mutlaka dermatologa gitmelisiniz.


Expigment özellikleriExpigment Kremin Özellikleri

Expigment krem içerik olarak Hidrokinon + Butilmetoksidibenzoil + Kamfor maddelerini içermektedir.
Expigment  krem hakkında sıkça sorulan bir soru da Expigment  kremin koltuk altı rengini açıp açmayacağı fakat bu noktada bir bilgiye erişemedim daha doğrusu teyit eden bir araştırmaya karşılaşmadım.





Expigment Jel Endikasyonları

Expigment yüksek derecede rahatsız edici şekilde ciltteki renk pigmentlerinin değişmesi sonucunda leke gibi gözüken etkileri yok etmek için kullanılır. Chloasma, Melasma, Senil
Lentigines gibi hiperpigmentasyonları gidermede etkilidir.


Expigment Krem Kontrendikasyonları


Daha önceden bu ilaca veya içerisindeki bir etken maddeye hassasiyetiniz ve alerjiniz varsa kullanmayınız. Hamile iseniz veya çocuğunuz için ilacı aldı iseniz bu konuda ilacın etkileri hakkında veri bulunmamaktadır.


Expigment Krem Hakkında Uyarılar

Expigment dikkat edilmesi gerekenler
İlacın ana maddelerinden hidrokinon belirtiliği şekilde kullanılmazsa depigman etkisi yapar. Yani istenmeyen kozmetik etki doğurur. Uzman hekim bu ilacı yazmadan önce prospektüsü dikkatle okumalıdır. Eğer hassas ve alerjiniz olup olmadığını merak ediyorsanız ilacı az bir bölgeye uygulama yaparak deneyebilirsiniz. Hafif kızarıklık normaldir genelde görülür fakat vezikül, iltihaplanma görülürse kullanılmaz. Hasta iyi takip edilmelidir, gözlerle ilaç temas etmemelidir. 2 ay kullanım sonucu bir fayda görülmez ise ilacı kullanmayınız. Krem güneşte yanmayı engellemek için değildir bu amaçla kullanılmaz. Güneş ışığına maruz kalmak ilacın etkisini yavaşlatır. İlacın içinde güneşin etkisini azaltan filtreler vardır ama tedavi sonrasında rengi açılan iyi olan bölgeler için güneşin kötü etkisini yok etmek için koruyucu etkili prepatlar kullanılmasında fayda vardır. Topikal hidrokinonun hayvanlarda etkisi bilinmemekte olup, doğurganlığa etkisi de bilinmemektedir. Bu gibi durumlarda ve 12 yaşından küçüklerde dikkatli kullanılmalıdır.


Expigment Krem Yan Etkileri

Beklenmeyen bir etki görülmemiştir. Sadece bazı insanlarda kontakt dermatit gözlenmiştir. Kulacıların bazılarında ilk başlarda kızarıklık yapabilmektedir.

Expigment Jelin Diğer İlaçlarla Etkileşimi

Diğer ilaçlarla negatif etkisi tespit edilmemiştir.

Expigment krem kullanımıExpigment Kremin Kullanımı




Doktorun başka şekilde önermediği sürece krem günde 2 kez uygulanmaktadır. 12 yaş altı çocuklar için önerilen bir doz yoktur. Doktor tavsiyesi göz önüne alınmalıdır.



Expigment Kremin Fiyatı



Expigment kremin fiyatı eczanelerde KDV dahil 8.32 ₺'dir. Fakat konusu gelmişken tekrar söylemek istiyorum Expigment krem dahil hiç bir ilacı doktor kontrolü dışında kullanmayınız.

Expigment krem en fazla Diyarbakır'da kullanırken Diyarbakır'ı takip eden illeri Hatay , Kahramanmaraş , Adana ve Batmandır.

Yazımın sonuna geldik , siz de aklınıza takılan soruları ve tecrübelerinizi sayfa altındaki yorumlar kısmından paylaşırsanız hem daha fazla insanın bilgilenmesini sağlamış olursunuz hem de insanlara doğru bilginin ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca yazımı sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim.
 Expigment  krem gibi aynı ve yakın işleve sahip olan ve benimde yazı yazdığım krem ve ilaçlar şunlardır. Göz atarsanız sizin için de faydalı olacaktır ; 
Madecassol
Imex
Acnelyse

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Expigment
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş