2 Ekim 2017 Pazartesi

IMEX

Siz değerli okurlarım için hazırladığım yazımda sizlere sivilce ve sivilce izleri gibi cilt hastalıklarında sık kullanılan bir ilaç olan Imex  krem hakkında bilgiler aktaracağız.Yazımın ana hatlarını Imex krem nedir, faydaları nelerdir, yan etkileri nelerdir, nasıl kullanılır  soruları üzerine oluşturdum. Bu sayfada aktarılan bilgiler insanların deneyimlerini ve internette yazdıklarının araştırılarak derlenmesinden meydana gelir. Hiç bir şekilde, ilaç tanıtımı ve reklam gibi bir derdim bulunmamaktadır. Yazım tıbbi bir tavsiyede bulunmadığı gibi blogum ilaçların doktor reçetesi olmadan kullanılmasını katiyen önermez. Bu söylediklerimin yanında yazıma başlamadan önce şunu belirtmek istiyorum internette hali hazırda bir çok saçma sapan imex krem , imex merham kullanın şuna da iyi gelir buna da da kullanın gibi aslı astarı olmayan bilgiler dolaşıyor,ben de yazımı bu tür asılsız öneri ve bilgilere itibar etmemeniz için hazırladım. Gerçek dışı şekilde kulaktan dolma bilgilerle kullanmayın, tıbbi veya sağlık uzmanı kontrolünde kullanımı için sizleri bilgilendirmek amacıyla yazılıyor. Herhangi bir cilt sorununuz varsa bunun için en güvenilir kaynağın uzman dermatologlar olduğunu unutmayınız.

Imex Krem nedir

Imex Krem


Imex krem içerisinde etkin madde olarak 1 gramında 30 mg. Tetrasiklin hidroklorür içerir. Yardımcı madde olarak ise orta zincirli trigliserid, titanyum oksit, kahverengi demir oksit, kırmızı demir oksit, beyaz vazelin içerir.








Imex Nedir ve Neden Kullanılır?


Imex deri üzerine uygulanan bir krem şeklinde antibiyotiktir. Etken maddesi tetrasiklin hidroklorürdür. Bakterileri öldürücü bir maddedir. Imex iltihaplı öncelikli olmak üzere yüzeysel akne tedavisi içindir.

Imex Krem Nasıl Kullanılır

Imex Kullanımı


Eğer etken madde tetrasikline veya ilacın içeriğinde bir maddeye aşırı duyarlı iseniz kullanmayınız.

Imex Krem Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler



  • Alkali içeriği olmayan sabun ile cildin temizlenmesi önerilir.
  • Siyah noktalar gitmesine rağmen iltihaplı sivilcelerin irin içerikli olmaları sebebi ile patlatılmaması gerekmektedir kalıcı ize sebebiyet verebilir.
  • Yağ bezlerinin yeniden tıkanmaması için makyajdan uzak durulmalı ve pudra kullanılmamalıdır.
  • Uygulama sadece sivilcelere odaklı yapılmalıdır.
  • Hamile iseniz açık yaranız varsa hekime başvurmadan kullanmayınız.
  • Bu şekilde bir sıkıntı yaşarsanız hekime danışınız.



Imex Yemeklerle Kullanımda Zarar Verir Mi?


Imex haricen kullanılan bir krem olup yemeklerle kullanım ile alakası yoktur.
Hamilelikte Imex Krem
Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktora başvurmanız gerekmektedir. Fakat hamileler ile ilgili bir çalışma yapılmamıştır. Bu yüzden kesin sonuç olmadığı için dikkatli olunmalı ilacı kullanmak istiyorsanız doktora danışmalıdır.
Tedavi süresinde hamile kalırsanız hemen doktora danışmalısınız.

Emzirme

Doktora başvurun. İlacın etken maddesinin süte geçip geçmediği ve süt ile atılıp atılmadığı belli değildir bu yüzden anne ve çocuğa ilacın faydası araştırılmalı ve doktorun söyledikleri doğrultusunda ilaca devam edilmeli veya kesilmelidir hekim kararı olmadan iş yapılmamalıdır.



Araç ve Makine Kullanımı

Etkisi yoktur.

Imex Diğer İlaçlar ile Birlikte Kullanımı

Diğer ilaçlarla ilgili negatif bir etkisi yoktur. 


Imex Krem Nasıl Kullanılır?


Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği sürece deriye günde 1-3 kez uygulama yapılır.


Imex  Krem Uygulama Yolu ve Metodu

Imex Krem Nasıl Uygulanır

Uygulanacak bölge ılık su ve sabun ile temizlenir. Kurulanır. Hafifçe krem bölgeye sürülerek yedirilir. İlacın rengi gidecek şekilde yedirilmesi uygundur. İstenirse gazlı bez ile uygulama bölgesi kapatılır.


Değişik Yaş Grupları

Çocuk ve yaşlılara dair özel bir izlenim yoktur ama etkisinin size çok fazla veya çok az olduğunu düşünüyorsanız doktora başvurun.



Fazla Imex Kullanımı


Imex’e dair doz aşımı bilgisi yoktur.
İlacı kullanmayı unutursanız dengelemek için çift doz almayınız.

Imex Krem Fiyatı

Imex krem Almanya'dan ithal bir kremdir. Imex krem olabileceği gibi Imex merhem ve Imex sabun da Imex kremin etkilerini göstermektedir. Reçeteyle satılan Imex krem eczaneden Eylül 2017 itibariyle 24.64 ₺ ' ye satışa sunulmaktadır. Tekrar belirtmek istiyorum ilaç kullanımı ancak doktor reçetesiyle kullanılması gerekiyor bunun dışında hiç bir uygulama sağlıklı olmayacaktır. 

Imex Krem Yan Etkileri NelerdirImex Kremin Olası Yan Etkiler

Imex’te hassas olan bazı kişilerde aşağıdaki yan etkiler görülmektedir. Bunlardan birisini yaşarsanız doktora bildiriniz.


Yaygın olmamakla birlikte ağrı, ciltte kızarıklık,şişme.Seyrek olmakla birlikte kaşıntı, yanma, kuruma, özellikle saç köklerindeki deride renk açılması Imex kremin hafif yan etkileridir. 
Belirtilen yan etkiler dışında bir etki görürseniz doktora başvurun.


Imex krem çocukların göremeyeceği erişmeyeceği yerlerde 25 C’ derecenin altında saklanmalı ve son kullanma tarihinden sonra kullanılmamalıdır.

Yazımın sonuna gelirkenImex krem hakkında gerçekleştirdiğim araştırmalarda elde ettiğim bir veriyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Imex krem kullanan iller sıralamasında başı çeken ilimiz Batman olurken onu takip eden illerimiz sırasıyla şöyledir ; Batman , Şanlıurfa , Kırklareli , Sakarya , Kahramanmaraş , Kayseri şeklinde devam etmektedir. Umarım aktardığım bilgiler sizler için faydalı olabilmiştir. Imex kremin sivilcelere , sivilce izlerine ve imex kremin sebuma etkilerini yeteri kadar inceledik. 

Yazımı beğendiyseniz diğer insanlara da ulaşması maksadıyla sosyal medyadan paylaşmanız beni çok mutlu eder ayrıca soru , görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmına bırakırsanız en kısa zamanda karşılık alabilirsiniz. Sağlıklı günler.













  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

IMEX
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş