2 Ekim 2017 Pazartesi

Hametan

Sizler için hazırladığım makalede sivilce ve sivilce izleri gibi cilt problemlerinde etkili bir krem olan hametan krem hakkında bilgiler aktaracağım. Hametan krem nedir,ne işe yarar,  faydaları, fiyatı nedir ,  kullanımı gibi çeşitli önemli noktalar hakkında internetten edindiğim bilgilerin derlemesini sunacağım.Şunu belirtmek isterim bu sayfada verilen bilgiler insanların deneyimlerini ve internette yazdıklarının araştırılarak derlenmesinden meydana gelir. Hiç bir surette, ilaç tanıtımı ve reklam gibi bir amaç gütmüyorum. Tıbbi bir tavsiyede bulunmadığım gibi, blogum ilaçların doktor reçetesi olmadan kullanılmasını tavsiye etmez. Ayrıca internette gezen bir çok saçma sapan hametan kullanın şuna da iyi gelir buna da da kullanın gibi aslı astarı olmayan bilgilere, itibar etmemeniz için bu yazıyı hazırladım. Gerçek dışı şekilde kulaktan dolma bilgilerle ilaç kullanmamalısınız, tıbbi veya sağlık uzmanı kontrolünde kullanımı için sizleri bilgilendirmek amacıyla yazılıyor. Herhangi bir cilt sorunu yaşıyorsanız bunun için en güvenilir kaynağın uzman dermatologlar olduğunu unutmayınız.



Hametan NedirHametan Krem 


İlacın ana maddesi Hamamelis virginiana’dır. Hametan iltihaplara karşı iyi gelir, bölgesel kanamaları durdurur. Doku büzücü etki gösterir. Hametan ayrıca cerrahi yaralar, 1. ve 2. derece yanıklar, güneş yanıkları, bacak yaraları, yatak yaraları gibi yaralara ayrıca kronik yara ve meme başı çatlaklarına, çocuk bebek pişiklerine, kesik sıyrık ve çizik gibi yüzeydeki yaralara, kuru çatlak yarılmış deriyi iyileştirme tedavisinde kullanılır.Ayrıca hametan krem el terlemesine de oldukça iyi gelir.







Hametan Krem Ne İşe Yarar




  • İlacın etken maddesine karşı negatif bir alerjiniz varsa uzak durmanız gerekmektedir.
  • İlaç genel olarak yanıklar, yaralar, pişikler, deri sıkıntıları ve nemlendirme açısından cilde uygulanır. Oldukça etkilidir. Sivilce tedavilerinde destek olarak verilir.
  • İlacı kullanmadan önce yüzünüzü temizleyin ve lezyon oluşan bölgenin tamamına ilacı sürün.
  • Hametan kullanırken diğer deri ilaçlarını kullanmayın.
  • İlacı gözlerinden, ağzınızdan ve vajinadan uzak tutunuz. İlaç yanlışlıkla temas ederse bol su ile yıkama yapınız.
  • İlacı kullanırken sert sabun şampuan kozmetik ürünler ve alkollü ürünlerden uzak durunuz.
  • Gebelik ve emzirme döneminde iseniz doktorunuzla konuşmadan kullanım yapmayınız.
  • El terlemesine iyi gelir.



Hametan Cilde Nasıl SürülürHametan Nasıl Uygulanır



  • Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak kullanmanız önerilmektedir.
  • Tedavi edilmesini istediğiniz bölgeye ince tabaka halinde sürünüz. İsterseniz tedavi edilen bölgeyi gazlı bez ile kapatabilirsiniz. Günde birkaç kez kullanılabilir.
  • Emziren anne iseniz meme başı çatlağı sorunu için her emzirmeden sonra uygulama yapabilirsiniz.
  • Gebeler ve gebe olduğunu öğrenenler için Hametan için veri mevcut değildir doktora danışılması gerekmektedir.
  • Ayrıca kullanım sonrası süte geçtiği bilinmemektedir bu konuda da doktorunuza danışınız.



Hametan Kullanımı

Hametan besinlerden bağımsız olarak kullanılabilir.


Hametan Fiyatı


Hametan 15 Eylül 2017 itibariyle eczanelerden  6,96 ₺ ' ye satılmaktadır. Belirtmek isterim ki hametan krem reçeteyle satılmaktadır ve reçeteyle daha ucuza satın alınabilir.


Hametan İçeriği



Hametan içerdiği lanolin nedeni ile yüzeysel deri problemlerine neden olabilir.



Hametan Krem Uygulamasında Dikkat Edilmesi GerekenlerHametan Kullanımında Özel Durumlar


Çocuklarda: Doğumdan itibaren kullanım yapılabilir.


Yaşlılarda: Bildirilmemiştir.


Böbrek Yetmezliğinde: Bildirilmemiştir.


Karaciğer Yetmezliğinde: Bildirilmemiştir.



Hametanı Nasıl Kullanmalıyım


Hametanı kullanmayı unutursanız çift doz kullanım önerilmez ayrıca beklenmeyen etkilerde direk doktora başvurmanız önerilmektedir.


Hametanın Etkileri



Hametan kullanımı bittikten sonra bir etki beklenmemektedir.



Hametanın Yan Etkileri



Deri döküntüsü, yüz, dudak ve boğazda şişme gibi yan etkiler görülürse ilacı keserek direkt doktora gidiniz.


Bu etkiler çok nadir görülmektedir diğer durumlar için bir yan etki görülmemiştir.



Hametan Nasıl Muhafaza Edilmeli ?

Hametan Kremin Muhafaza Edilmesi
İlacı çocuklardan uzak yerlerde saklayınız ayrıca son kullanım tarihinden sonra kullanım önerilmez.


Hametan yazımın sonuna gelirken ilgimi çeken bir veriyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hametan krem ülkemizde en fazla Sivas'ta kullanılmaktadır. Hametan jel kullanımında ikinci sırada Diyarbakır bulunmaktadır sonrasında sıraysıyla ; Kırklareli ,Kayseri , Tokat , Isparta , Şanlıurfa , Kütahya , Bolu , Konya'dır.


Hametan krem , hametan jel hakkında gerçekleştirdiğim yazım umarım siz değerli okurlarım için faydalı bir yazı olmuştur.Yazımı beğendiyseniz sosyal medyalardan paylaşmanız beni mutlu eder ayrıca yazıma yapacağınız eleştir ve eklemeleri  yorumlar kısmına yapabilirsiniz. Her türlü eleştiri ve önerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz. Sağlıklı günlere...


Konuyla ilgili Madecassol yazımı da okumanızı öneririm.












  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Hametan
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş