2 Ekim 2017 Pazartesi

ISOTREXIN

Siz değerli okurlarım için isotrexin krem hakkında bir yazı hazırladım. Isotrexin krem sivilce ve sivilce izleri gibi problemlerde sıça başvurulan bir kremdir ve ben de bu noktada sizlere edindiğim bilgileri aktarmak istiyorum. Isotrexin nedir ,  faydaları nelerdir ,  zararları nelerdir ,  yan etkleri ve kullanımı nelerdir sorularına internetten ve konunun uzmanlarından doğru cevaplar aradım.Fakat siz değerli okurlarıma şunu belirtmek isterim ki ; blogumda hiçbir şekilde ilaç tanıtımı ve ilaç reklamı amacını gütmedim. Bunun yanında tıbbi tavsiyelerde de bulunmak gibi bir amacım yoktur. Blogumda ki tüm yazılarımda da belirttiğim ve belirtmeye devam edeceğim gibi herhangi bir ilacı reçetesiz olarak kullanılmasından yana değilim. 
İnternette var olan bir çok gereksiz ve reklam kokan isotrexin kremi kullanmalısınız şu noktada iyi , bu probleminizi çözer gibi aslı astarı olmayan bilgilere karşı bir bilgi havuzu oluşturmayı amaçlıyorum. Gerçekle uzaktan yakından ilişkisi olmayan bilgilere itibar etmeyin.Ve son olarak yazıma geçmeden ; herhangi bir cilt sorununuz varsa bunun için en güvenilir kaynağın uzman dermatologlar olduğunu unutmayınız.

 Isotrexin Krem Nedir



ISOTREXIN Krem


Krem haricen kullanılmaktadır. Etkin madde olarak ise 0,05 isotretinoin ve %2 eritromisin içermektedir. Yardımcı madde olarak ise hidrosiksipropilselüloz, antioksidan veetenol içermektedir.






ISOTREXIN Amacı Nedir ve Niçin Kullanılır?


 Isotrexin 30 gram alüminyum tüp içerisinde jel olarak bulunur ve içerisinde isotretinoin ve eritromisin içermektedir. Sivilcelere karşı kullanılmaktadır. İlaç hafif ve orta şiddetli sivilceler için kullanılır. Ayrıca iltihaplı ve iltihapsız bozukluklar için etkilidir.

Isotrexin'i Kullanmadan Önce 


Eğer ilacın etken maddesine karşı alerjiniz varsa, hamile iseniz, emziriyor iseniz, akut egzama, rozasea gibi hastalıklarınız varsa ağzınızın çevresinde ciltsel sorun varsa dikkat ediniz.




Isotrexin Kremi Dikkatli Kullanmanız Gereken Durumlar

 Isotrexin Kremin Dikkatli Kullanmamız Gerektiği Durumlar
  • Ense gibi hassas bölgelere dikkatli uygulayınız.
  • Herhangi bir maddeye alerjiniz varsa.
  • Güneş ışığı veya güneşle ilgili lamba gibi maruz kalacaksanız güneş ışığı duyarlılığınız artabilir. Bu yüzden güneşe ve güneş lambalarına yakın olmaktan kaçının ve maruz kalmamaya dikkat edin.
  • Güneş yanığı oluşursa doktora bildirin.
  • Eğer güneşe çıkmak zorunda iseniz koruyucu ürünler veya giysiler giyiniz.
  • Harici kullanılan başka bir ilaca sahipseniz dikkatli olunuz.
  • İlacı ağız göz mukoza ve hasarlı dokudan uzak tutun. Yanlış kullanım yaparsanız bol su ile yıkayınız.
  • Cildin kıvrımlarında ilaç biriktirmeyiniz.
  • İlacı kullanırken mevcut durum kötüye giderse veya uzun süren ishal şikayeti meydane gelirse, karnınızda kramp oluşursa tedaviyi bitirin. Önceden bağırsak iltihabı yaşadı iseniz çok dikkatli olunuz.


İlaç bölgesel deriye, gözlere, ağız içine ve cinsel organların dokusunda irritasyon yapabilir.
.
Isotrexin yanıcı bir etkiye sahiptir bu yüzden sigara kullanmayın ve aleve yaklaşmayın
Uyarılardan herhangi birisine rastlarsanız doktora gidiniz.

Yemek ve içecek ile kullanılmasında sakınca yoktur.

Hamile iseniz ilacı kullanmayınız. Emziriyorsanız ilacı kullanmayınız. İlacı kullanırken hamile kalırsanız hemen doktora gidiniz.



Isotrexin'in İçeriği


 Isotrexin butillenmiş hidroksitoluen içeriği nedeni ile yüzeysel deri alerjilerine veya gözlerde veya üreme organı gibi bölgelerde tahriş yapabilir dikkatli olunmalıdır.


 Isotrexin Kremin Diğer İlaçlarla KullanımıIsortexin'in Diğer İlaçlar ile Birlikte Kullanımı


Aynı anda antibiyotiklerle kullanımda, güçlü kurutucu etkisi olan sabunlarla, temizleyicilerle, alkol ve sıkılaştırıcı içerikli ürünlerle beraber kullanırken dikkatli olunmalıdır.
Soyucu madde içeren ürünlerle kullanırsa dikkatli olup ilaçla aynı anda kullanmamalıdır.
Başka ilaç ve merhemle karıştırılmaz.
Ayrıca sivilceler için başka ilaçlar kullanıyorsanız doktora bilgi veriniz. Makrolid ve klindamisin türü anbiyotiklerle aynı anda kullanmayınız.



Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınızı bunlar hakkında bilgi veriniz.


 Isotrexin Krem Nasıl Kullanılmalıdır

Isotrexin'in  Nasıl Kullanılmalıdır?

 Isotrexin doktorun önerileri ile kullanılır. Lezyonlu bölgeye 2 defa veya 1 defa sürülür. Tam bir fayda görmek için 6-8 hafta kullanım gerekebilir.


Isotrexin Jelin  Uygulama Yolu ve Metodu

Cildinizi temizleyiniz, daha sonra ince tabaka halinde ilacı sürünüz, tahriş olursa nemlendirici kullanınız.



IsotrexinDeğişik Yaş Gruplarında Kullanımı

 Isotrexin Kremin Yaş Gruplarına Göre Kullanımı
  • Çocuklarda kullanım: 12 yaş öncesi çocuklar için kullanılmaz.
  • Yaşlılarda kullanımı: Akne olmadığı için kullanıma gerek yoktur.
  • Eğer ilacın çok güçlü etki bıraktığını düşünüyorsanız veya çok aşırı kullandı iseniz doktora başvurun.



 Isotrexin'in çok uygulanması iyi sonuç vermez aksine kızarıklık, soyulma, kaşınma gibi etkiler yapar. Böyle durumlarda ilacı azaltabilir veya birkaç gün ara verebilirsiniz.

 Isotrexin'in çok yutulması ishale ve kusmaya neden olabilir az bir yutma ise zarar vermez.
 Isotrexin'i fazla kullandı iseniz doktora bildirin, unuttuğunuz dozu hemen alın ve sonra normal kullanıma dönün.


İlacı kullanmayı unutursanız 2 doz almayın 12 haftadan çok doktor izin vermeden kullanmayınız.





 Isotrexin Kremin Yan EtkileriIsotrexin Yan Etkiler

Aşağıdaki durumlar gerçekleşirse direk ilacı kesin ve doktora gidin..
Boğaz yüzde ağızda şişlik sonucu nefes alıp vermede güçlük, yutmada güçlük, ellerin ayak ve bileklerin aniden şişmesi
Uygulama yerinde kızarma, soyulma, ağrı, kaşınrı, tahriş, kuruluk, batma, yanma, ışığa duyarlılık oluşumu, cilt renginin açılması, ciltte renk koyulaşması, uzun süreli veya şiddetli ishal.



Isotrexin Çok Sık Rastlanan Yan Etkileri



  • Ciltte ağrı
  • İsilik
  • Cilt iritasyonu


Isotrexin Yaygın Yan Etkileri



  •  Uygulama bölgesinde dermatit, egzama ve cilt kuruluğu gibi reaksiyonlar
  •  Ciltte kızarıklık
  •  Ciltte soyulma ya da pullanma
  •  Ciltte yanma hissi
  •  Kaşıntılı cilt


Isotrexin Seyrek Yan Etkileri



  •  Alerjik reaksiyonlar
  •  Kaşıntı, kurdeşen
  •  Karın ağrısı
  •  İshal
  •  Güneş ışığına karşı artmış hassasiyet
  •  Cilt renginde solma
  •  Cilt renginde koyulaşma
  •  Yüzde şişlik
  •  Uygulama bölgesindeki kıl köklerinde iltihap


Burada yazmayan bir etki görürseniz direkt doktora başvurunuz.
 Isotrexin'i çocukların göremeyeceği yerlerde saklayın. 25 derecenin altında saklayın. Kullanım sonrası tüpün ağzını kapatın. İçerisinde alev alıcı maddeler olduğu için ateşten uzak tutun. Son kullanım tarihinden sonra kullanım önerilmez.

Isotrexin krem hakkında gerçekleştirdiğim araştırma sonucu meydana getirdiğim yazımın sonuna geldik. Isotrexin jel hakkında gerçekleştirdiğim araştırmalar içinde en çok dikkatimi çeken ve söylemeden geçemeyeceğim bir veri var o da Isotrexin kremin ülkemizde hangi illerde en fazla kullanıldığı. Bu nokta da elde ettiğim verilere göre en fazla kullanımdan , az kullanıma doğru şöyle ; Kayseri , Adana , Konya , İzmir , Mersin diye devam etmektedir. 

Isotrexin yazımı beğendiyseniz sosyal medyadan yazımı paylaşın ki beğendiğiniz yazıya diğer insanlarda ulaşabilsin. Sağlıklı günler dilerim.

















  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

ISOTREXIN
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş