2 Ekim 2017 Pazartesi

FUCIDIN

Bu yazımda sizlere sivilce ve sivilce izleri gibi cilt rahatsızlıklarında  başvurulan bir ilaç olan fucidin krem hakkında verileri derledim. Fucidin krem nedir, fiyatı, ne işe yarar, kullanımı , ne için kullanılır sorularına ve başlıklarına internetteki bilgilerden edindiğim verileri aktardım. Bu sayfada yazılan bilgiler insanların deneyimlerini ve internette yazdıklarının araştırılarak derlenmesinden oluşur. Hiç bir suretle, ilaç tanıtımı ve reklam gibi bir derdim bulunmamaktadır. Tıbbi bir tavsiye içermediği gibi, blogum ilaçların doktor reçetesi olmadan kullanılmasını tavsiye etmez. Ayrıca internette bulunan bir çok saçma ve gelişi güzel acnelyse krem kullanın şuna da iyi gelir buna da da kullanın gibi aslı astarı olmayan bilgilere, itibar etmemeniz için yazıyoruz. Gerçek dışı şekilde kulaktan dolma bilgilerle kullanmayın, tıbbi veya sağlık uzmanı kontrolünde kullanımı için sizleri bilgilendirmek amacıyla yazılıyor. Herhangi bir cilt sorununuz varsa bunun için en güvenilir kaynağın uzman dermatologlar olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.


Fucidin %2 Krem


Fucidin %2 krem harici olarak kullanılır. Bir gram fucidin krem içerisinde 20 miligram fusidik asit içermektedir.
Fucidin krem  Bütilhidroksianisol, setil alkol, gliserol, sıvı parafin, potasyum sorbat, polisorbat 60, beyaz yumuşak parafin ve saf su içermektedir.




Fucidin Nedir ve Ne İçin Kullanılır ?



Fucidin krem 20 gram alüminyum tüplerde satılmaktadır. Etkin madde olan fusidik asit bakterileri öldürüp üremesini engellemede etkili bir antibiyotiktir.
Ayrıca Fucidin’e duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarını yok etmede kullanılır.

Fucidin İlacı Kullanmamanız Gereken Durumlar


  • İlacın içeriğinde bulunan asit, tuz veya bileşenlere aşırı duyarlı iseniz..
  •  Açık yaralarda uygulanırsa alerjik etki eder.
  •  Pseudomonas aeruginosa gibi duyarlı olmayan bakteriler yüzünden oluşan enfeksiyonlarda kullanılmaz.

Fucidin Kremi Dikkatli Kullanmanız Gereken Durumlar


Belirtilen durumlarda siz veya çocuğunuzun Fucidin kullanımını doktor belirlemelidir. Gözde tahriş edici yaptığı için göz çevresinde cilt için dikkatli kullanılmalıdır.

Ayrıca tüm antibiyotiklerde olduğu gibi uzun süreli kullanım sonucunda antibiyotiğe karşı vucut direnç geliştirebilir ve bu durumda ilacın etkisi yok olur doktor tavsiyesi ne kadarsa o kadar kullanılmalıdır.

hamilelerde fucidin krem kullanımı

Hamilelerde Fucidin Kullanımı

Doktora danışıp kullanılmalıdır.

Gebelik ile ilgili kesin bir araştırma yoktur bu yüzden doktora danışılmalıdır ayrıca ilacı kullanırken hamile kalırsanız direkt doktora başvurun ve öneri alın.
hamileler fucidin krem kullanır mı
Emziren bir anne iseniz doktora başvurunuz.


Emziren annelerde süte geçtiğine dair bir araştırma mevcut değildir fakat ilaç meme çevresine uygulanacaksa meme başı temizlenmeli ve bu bölgeye uygulanmamalıdır.


Fucidin Kremin Araç ve Makine Kullanıma Etkisi

Sinir sistemi ile alakası olmadığı için araç kullanımına negatif etkisi yoktur.

Fucidin'in İçeriği

Butilhidroksianisol ve seril alkol yüzeysel deri problemlerine ve gözlerde irritasyona yol açabilir.


Fucidin Kremin Diğer İlaçlar ile Kullanımı

Fucidin kremin negatif bir etki bilinmemektedir.

Son zamanlarda bir ilaç veya bitkisel tedavi veya vitamin kullanıyor iseniz doktora söyleyiniz.


Fucidin Fiyatı

Fucidin krem reçeteyle satılan bir ilaçtır. Türkiye'de imal edilen kremin eczane fiyatı Eylül 2017 itibariyle 11.90 TL'dir. Konusu gelmişken ifade etmek isterim , fucidin krem veya hangi ilaç olursa olsun doktor kontrolünde ve ya eczacı önerisiyle dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

fucidin krem kullanımıFucidin Nasıl Kullanılır?

Krem günde 2-3 kez hastalıklı bölgeye uygulanır. İstenirse üzeri kapatılabilir.Fucidin pomad da aynı şekilde kullanılabilir.




Fucidin Kremin Uygulaması


Krem cilt yüzeyine ince tabaka halinde sürülür.


Fucidin Kremin Çocuklarda ve Bebeklerde Kullanımı

Fucidin'in çocuklar için kısıtlama belirtilmemiştir.


Fucidin Kremin Yaşlılarda Kullanımı

Fucidin'in yaşlılar için kısıtlama yoktur.


Fucidin Kremin Böbrek/Karaciğer Yetmezliği Çekenlerde Kullanımı

Böbrek ve karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalar için ekstra bir durum belirtilmemiştir.

İlacın etkisinin çok güçlü veya çok güçsüz olduğuna dair bir kaanatiniz varsa doktora bu durumu bildirin.

Kullanmanız gerekenden fazla doz aldı iseniz doktora bu durumu bildirin.


Unutulan kullanımlar için çift doz uygulama yapmayın.

İlacı bıraktığınız zaman herhangi bir etki beklenmemektedir.


fucidin krem yan etkileri

Fucidinin Yan Etkileri

Fucidin kremi kullanırken aşağıdaki durumlardan bir tanesi olursa ilacı bırakarak direk en yakın hastanenin acil bölümüne gidiniz.
  • El, ayak, bilek, yüz, dudak gibi bölgelerin şişmesi
  • Boğazın yutmayı engelleyecek şekilde şişmesi gibi durumlar çok ciddi durumlardır acilen ilacı kesin acil doktora gidin. Bu durumlar sizde Fucidin’e karşı alerji olduğunun belirtileridir.


Fucidin Kullanımında Doktora Başvurulması Gereken Etkiler


  • Cilt döküntüleri
  •  Ciltte yanma, batma hissi
  •  İrritasyon
  •  Kuruma

Fucidin kremin çok da karşılaşılmayan fakat ufak da olsa taşıdığı risklerden bazıları şunlardır ;

  •  Egzema, 
  • Ürtiker, 
  • Göz çevresinde şişme 
  • Yüzde kızarma 


Burada yazmayan bir etki görmeniz halinde bunu doktorunuzla mutlaka paylaşınız.


Fucidin Kremin Muhafaza Edilmesi


İlacı çocukların görmeyeceği ve erişmeyeceği yerlerde 25 C’nin altında oda sıcaklığında ve sıcak ve güneş ışığından koruyarak saklayın.


Son kullanım tarihine göre kullanın, son kullanım tarihi geçen ilaçlar kullanılmaz.

fucidin kremin saklanması

Yazımızın sonuna gelirken fucidin krem hakkında bahsetmem gereken bir kaç şey aktarmak istiyorum. Öncelikle fucidin , fucidin krem , fucidin pomad bahsettiğimiz kremin isimleridir ; fakat bunun yanında etkisi neredeyse aynı olan fucidin tablet yani ilacın hap versiyonu da bulunmaktadır. Ayrıca konu hakkında araştırma yaparken dikkatimi çeken bir  noktaya daha değinmek istiyorum fucidin krem kullanımının en yüksek olduğu il Düzce'dir ve Düzce'yi sırayla Kırklareli , İzmir , Denizli ve Trabzon takip etmektedir. 
Yazım burada son buluyor konu hakkında görüş , yorum ve önerilerinizi yorum kısmına yazarsanız en kısa zamanda değerlendirmeye çalışacağım ayıca yazımı beğendiyseniz ve faydalı görüyorsanız sosyal medya hesaplarından paylaşmanızı istiyorum.








  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

FUCIDIN
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş