2 Ekim 2017 Pazartesi

ZORETANİN


Siz değerli okurlarım için hazırladığım makalede zoretanin sivilce hapı üzerine bir araştırma gerçekleştirdim. Yazımda zoretanin sivilce hapı nedir , nasıl kullanılır , yan etkileri nelerdir , fiyatı nedir soruları üzerinde durdum. Blogumda yazdığım bilgiler insanların deneyimleri ve internet üzerinden edindiğim bilgilerin derlemesidir. Net bir şekilde söylüyorum herhangi bir ilacın tanıtımını veya reklamını yapmak gibi bir derdim bulunmamaktadır. Ayrıca blogum tıbbi anlamda bir tavsiye içermediğinden kaynaklı , ilaçların doktor kontrolünde kullanmasını önerilmektedir. Ayrıca internet araştırmaları sırasında karşıma çıkan saçma sapan zoretanin kullanın şu rahatsızlığınıza iyi gelsin , bunun içinde kullanılır gibi kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin.Herhangi bir cilt probleminiz olduğunda mutlaka dermatologlara başvurmanızı ısrarla tavsiye ediyorum.


Zoretanin  Sivilce Hapı




Zoretanin sivilce tedavisi için kullanılan ve sadece doktor onaylı olarak reçete ile satılan bir ilaçtır. Bu ilaç roaccutane ve aknetrent ile aynı özelliklere sahiptir ve aynı etkileri gösterir. Sivilce sorununuz geçmiyorsa bu ilaç ile aylar süren bir tedavi aşamasına girersiniz. Sabrederseniz oldukça etkili sonuçlar alabilirsiniz. İlaç kilonuzun 0.5 miligram ile çarpılması sonucu çıkan değer kadar günlük olarak alınır. Ama yan etkileri ve kullanım şartlarına dikkat ile uymanız gerekmektedir. İlacı kullanırken her ay kan testi olmanız gerekmektedir. Ayrıca alkolden uzak durmanızda yarar vardır. Güneş ışınlarından uzak durmalısınız ve güneşten koruma etkili 15 faktörlü krem kullanmanız oldukça iyi olacaktır. Hamile iseniz kesinlikle uzak durunuz. Emziren kadınlara da önerilmez. Bebeğin düşük olma ihtimali ve sakat kalma ihtimaline karşı uzak durulmalıdır. Bu ilacı kullanan kişiler kullanımı bıraksa dahi 1 ay boyunca kan vermemelidir. Verdiğiniz kan hamile bir kadına giderse bebeğine çok ciddi zararlar verebilir. Ayrıca bu ilacı kullanırken farklı ürünlerden uzak durunuz sadece bu ilacı kullanınız ve nemlendirici edininiz. 


Zoretanin Bilinen Bazı Yan Etkileri


Aşağıdaki etkiler varsa ciddi oranda ilaca alerjiniz vardır ve acilen doktora gitmeniz gerekmektedir.


  • Boğazda yüzde ağızda şişlik oluşması, yutkunmada güçlük yaşanması
  • El ayaklarda ani reaksiyonlar kızarıklık ve şişlik belirtileri


İlacın en çok görülen yan etkisi dudaklarda ve vücutta kuruluk yapmasıdır. Ayrıca bazı hastalarda karaciğer değerlerini ve bazı kan değerlerini değiştirmiştir bu yüzden sürekli kan testi olmak gerekmektedir( ayda 1 kez veya doktorun belirttiği ölçüde). Ayrıca baş ağrısı ve eklemlerde yorgunluk hissi de sık görülen etkilerdendir. Bunlar dışında nadir görülse de bazı hastalarda görülen yan etkileri aktaralım bu etkiler 1.000 hastada bir veya 10.000 hastada bir görülen etkilerdir. 


  • Ani depresif belirtiler ile birlikte endişe içeren ruh halleri, ağlama, mutsuzluk, sosyallikten uzaklaşma, uykuya düşkünlük, az uyuma, ani kilo farklılıkları, konsantre olamama..
  • Sert saldırgan hareketler, hızlı saç kaybı ve kellik.
  • İntihara meyil artması, olağan dışı hareketler, gerçek olmayan şeyler görme, aşırı yorgun hissetme ve fiziken bitme.
  • İdrar yapmada zorluk göz kapaklarında şişme bu belirti ilacın böbreklerinize zarar verdiğini gösterebilir. Acil olarak doktora gidiniz. 
  • Kramp ile oluşan kas ağrıları, sersemlik, sertlik. 
  • Kanlı kansız ishal. Yoğun şekilde kusma ve mide ağrısı( ilaçtan midenin yoğun şekilde etkilendiğini gösterir.)






Zoretanin Neden ve Niçin Kullanılır


İlacın yan etkilerine ekstra olarak ilacın kullanımı ile sivilcelerin sayısında patlama yaşanmasını sayabiliriz. Bu durumda panik yapılmamalıdır. Çünkü ilk başlarda ilacın etkisi bu yöndedir ve ilaç deri altındaki tabakaları dışarı çıkarır daha sonra ise öldürür. Sivilcelerin olduğu bölgede kaşınma akıntı terleme olabilir bunlar normaldir doktorun tavsiyeleri dışına çıkmayınız. İlacın bir diğer yan etkisi ise görmede gece problem oluşturmasıdır. Bazı hastalarda ciddi gece görmede zorluğa sebebiyet vermiştir. 
İlacı kullanırken çok susayabilirsiniz. İdrara çıkma isteğiniz de artabilir. İlaç kurutucu etki yaptığı için susamanız normaldir. 
İlacı kullanırken yoğun kas aktivitelerinden uzak durunuz. Kasları etkileyen bir yapıda olan bu ilacı kullanırken aşırı fiziksel aktivitelerden uzak durulmalıdır uyarılar dikkate alınmaz ise çok ciddi sıkıntılara yol açabilir ilaç.

Eğer büyük problemler yaşıyorsanız veya burada yazmayan etkiler ile karşı karşıya iseniz doktora danışınız. Doktor tavsiyesi olmadan kendi başınıza davranış sergilemekten uzak durunuz. İlacı son kullanım tarihine uygun şekilde kullanınız. 

Zoretanin Fiyatları

Zoretanin hapı ancak doktor reçetesiyle satın alınabilir. Bu durumdan kaynaklı zoretanin ilacını ancak ve ancak eczanelerden o da reçete karşılığı alabiliyorsunuz. Zoretanin ilacının eczane fiyatı da KDV dahil 54.11 TL'dir. 

Zoretanin hakkında yaptığım araştırmalar karşıma çok farklı veriler çıkarttı.Zoretanin kullanan insanlar o kadar fazla ki. Bu zoretanin ilacını ünlüler dahi kullanmışlar ve kullanmaya devam ediyor. Aslında bu noktada yukarıda yeteri kadar bilgi verdik sanıyorum.Size aktarmak istediğim bir diğer bilgi ise zoretanin kullanımının en fazla olduğu ilin Zonguldak olduğudur Zonguldak'ı bu bağlamda izleyen iller sırayla ; Denizli , Kocaeli , Eskişehir ve Tekirdağ'dır.

Yazım burada bitiyor siz de aklınıza takılan soruları ve tecrübelerinizi sayfa altındaki yorumlar kısmından paylaşırsanız hem daha fazla insanın bilgilenmesini sağlamış olursunuz hem de insanlara doğru bilginin ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca yazımı sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim.
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

ZORETANİN
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş