2 Ekim 2017 Pazartesi

CLINDOXYL






 Bu yazımda sizlere sivilce ve sivilce izleri gibi durumlarda sık kullanılan bir krem olan madecassol krem hakkında bilgiler aktaracağım. Clindoxyl sivilce kremi nedir, faydaları, zararları, kullanımı hakkında internetteki bilgilerden derleme yapacağız. Bu sayfada yazılan bilgiler insanların deneyimlerini ve internette var olan bilgileri araştırılarak derlenmesinden meydana gelmiştir. Hiç bir surette, ilaç tanıtımı ve reklam amacı bulunmamaktadır. Tıbbi bir tavsiye içermediği gibi, blogum ilaçların doktor reçetesi olmadan kullanılmasını tavsiye etmez. Ayrıca internette bulunan bir çok saçma sapan Clindoxyl sivilce jelinin kullanın şuna da iyi gelir buna da da kullanın gibi aslı astarı olmayan bilgilere, itibar etmemeniz için yazıyoruz. Gerçek dışı şekilde kulaktan dolma bilgilerle kullanmayın, tıbbi veya sağlık uzmanı kontrolünde kullanımı için sizleri bilgilendirmek amacıyla yazılıyor. Herhangi bir cilt sorunu yaşıyorsanız bunun için en güvenilir  tedavi yolunun uzman dermatologlar olduğunu unutmayınız.


CLINDOXYL Jeli


Bu jel cilt üzerine uygulanır.
Etkin maddeler:Klindamisin fosfat olarak gramda 10 miligram klindamisin sulu formda benzoil peroksit olarak gramda 50 miligram susuz benzoil peroksit içermektedir.



Yardımcı maddeler:
Karbomer, dimetikon, disodyum lauril sülfosüksinat, disodyum EDTA, gliserol, kolloidal sulu formda silika, poloksamer 182, sodyum hidroksit, saf su.
İlacı kullanmadan önce kullanma talimatını dikkatle okuyunuz, önemli bilgiler mevcuttur.

Kullanma talimatını saklayınız, daha sonra problem yaşarsanız tekrar okumanız gerekebilir, ekstra problemler yaşarsanız doktora danışınız, ilacı sadece siz kullanın, eğer doktora giderseniz bu ilacı aktif olarak kullandığınızı belirtin, talimatlara aynen uyun, ilacı size önerilen dozda düzenli olarak kullanın.


Clindoxyl krem nedir ve neden kullanılır


CLINDOXYL Nedir ve Ne İçin Kullanılır?


Clindoxyl  akne öldürücü akneye karşı olan prepatlara dahil olan bir ilaçtır. İçeriğinde bulunan Klindamisin sivilcedeki bakterileri öldürmede etkili bir antibiyotiktir. Benzoil peroksit ise siyah ve beyaz nokta olarak isimlendirilen komedonların azaltılmasında rol oynar. Ayrıca sivilcelerdeki bakterileri öldürmede etkili olup ciltteki yağıda azaltır.



CLINDOXYL Sivilceye Etkileri 

Clindoxyl sivilceli ciltlere etkileri

  • Sivilceye neden olan bakterileri öldürerek azaltır.
  • Sivilce sayısını azaltır.
  • Siyah nokta, beyaz nokta ve sivilceleri bölgelerin oluşumunu engeller.
  • Cildin yağını azaltır.
  • Jel formunda olup 25 ve 50 gramlık tüplerde satılır.



Clindoxyl kullanılmaması gereken durumlarCLINDOXYL Sakıncalı Olduğu Durumlar


Eğer ilacın formülünde bulunan etken maddelerden veya yardımcı maddelerden birine karşı size alerji var ise
Linkomisine karşı alerjiniz var ise
Bağırsak hastalığı Crohn’s hastalığı veya kalın bağırsak hastalığı veyahut antibiyotik sebepli bağırsak problemi olan kolit geçiriyorsanız önceden yaşamış iseniz CLINDOXYL® kullanmadan önce mutlaka doktorunuza bu durumu bildirin.







CLINDOXYL Jeli Dikkatli Kullanmanız Gereken Durumlar


Clindoxyl  sivilce kremi ağız göz dudak ve mukoza kısımlara ve ciltte bulunan kesik yara güneş yanığı egzama gibi tahriş olmuş bölgelere uygulamadan kaçınınız.

Clindoxyl  kullanırken güneşten ve yapay UV ışınlarından uzak durunuz.

Clindoxyl  kullanırken tedavinin ilk haftalarında soyulma, kızarıklık artması olabilir böyle durumlarda nemlendirici kullanın veya uygulama sıklığını azaltın. Daha da zor geliyorsa ilacı kullanmayı durdurun.

Birlikte kullanıldığı zaman irritasyona tahrişe sebebiyet vereceğinden topikal antibiyotikler, tedavi eden ve cilt soyan peelling etkili sabun temizleyiciler, güçlü kurutucular, yüksek derecede alkol içeren ürünlerden uzak durunuz veya dikkatli kullanınız.

Clindoxyl  jel istenmeyen bir durumda kesin yaralı bölge göz ağız dudak burun gibi bölümlere kaçarsa bol su ile yıkayarak temizleyin.

Clindoxyl  renkli eşyalarınızın rengini açabilir saçları beyazlatıcı etki gösterebilir.

Clindoxyl  kullanıp bıraktıktan sonra birkaç hafta içinde şiddetli ishal ve karın bölgesinde ağrı hissederseniz doktora başvurun.
Yukarıdaki uyarılar herhangi zamanda sizin için geçerli olmuşsa doktora başvuru yapınız.


sivilceler için clindoxyl kremin hamilelerdeHamilelikte Clindoxyl Sivilce Kremi Kullanımı

Hamile kalırsanız ilacı kullanırken direkt doktora gidiniz. Hamile iken ilacı kullanma konusunda ancak doktor yetkilidir. Doktor bu konuda olumlu görüş bildirirse öyle kullanınız.







Emzirirken Clindoxyl Sivilce Kremi Kullanımı


Emziren annelerde Clindoxyl  önerilmemektedir.


 Clindoxyl Sivilce Kremi Kullanımında Araç ve Makine Kullanımı

Araç makine kullanımına negatif etkisi yoktur.


Clindoxyl'in İçeriği

Clindoxyl  cilt üzerine uygulama yapıldığı için disodyum lauril sülfosüksinat, disodyum EDTA, gliserol ve sodyum hidroksite alakalı olumsuz bir sonuç beklenmez.


 Clindoxyl Sivilce Jelinin Diğer İlaçlarla Kullanımı

Clindoxyl 'i; Tretinoin, izotretinoin, tazaroten içeren ilaçlarla birlikte kullanılmaz.
Gentamisin ve eritromisin ile aynı anda kullanımda dikkatli olunmalı.
Sülfonamid türü antibiyotiklerle beraber kullanılırsa deri yüzde kıllanma ve renk değişimi yapabilir.
Kas gevşetici kullanırsanız etkisini artırabilir.


Son zamanlar aktif olarak bir ilaç kullanıyorsanız bunu doktora bildirin.


Clindoxyl Nasıl Kullanılır?



    Clindoxyl kullanımı
  • Günde 1 kez akşam cildinizi ılık su ile yıkayın. Kurulayın. Sivilceleri bölgeye jeli ince bir tabaka halinde sürün. Uygulamadan sonra ellerinizi yıkayın. Eğer jel emilmiyor gözüküyorsa çok fazla sürmüş olabilirsiniz.
  • Clindoxyl  ile tedavinin süresi doktor tarafından belirtilir.
  • Tedaviye erken son verirseniz tam etki göremeyebilirsiniz.
  • Eğer cildinizde soyulma tahriş etkisi çok fazla ise nemlendirici kullanın.
  • Hala daha sonuç alamıyorsanız az kullanın veya bırakın.
  • Her gün ilaç alınmazsa etkisi görülmeyebilir.
  • Eğer ilacın sizde çok etkili veya çok etkisiz olduğunu düşünüyorsanız doktora danışın.

Uygulama yolu ve metodu:Parmak ucu ile cilde uygulanır.


 CLINDOXYL Sivilce Kremi Kullanımında Değişik Yaş Grupları


  • Çocuklarda kullanım: 12 yaş altı çocuklar için inceleme yoktur.
  • Yaşlılarda kullanım: Yaşlılar için özel bir kullanım yok.



Clindoxyl ’i kullanmanız gerekenden fazla kullandı iseniz doktora gitmeniz ve durumu bildirmenizde yarar vardır. Kullanmanız gerekenden fazla kullanmayınız. Çok kullanarak iyileşmeyi hızlandıramazsınız. Tahrişe sebebiyet verebilirsiniz. Eğer çok kullanım nedeni ile irritasyon oldu ise kullanım sıklığını azaltın veya bir süre ara verin.



Clindoxyl'i Kullanımı Unutursanız


Eğer kullanmayı unutursanız çift doz uygulama yapmayın. Bir sonraki uygulamayı bekleyin. Clindoxyl  jeli 12 haftadan uzun süre kullanmayın.


Clindoxyl  ile tedavi bitince kötü etkiler beklenmez.

 Clindoxyl Sivilce Jelinin  Yan Etkileri

Clindoxyl yan etkileri
Clindoxyl  kullandıktan sonra aşağıdaki etkileri görürseniz direk ilacı keserek en yakın sağlık merkezine gidiniz:


  • Kaşıntılı ve ilerleyen döküntü, nefes almayı zorlayan yüzde ve ağızda şişlik, nefes tıkanıklığı gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları
  •  Şiddetli ve uzun süreli ishal ya da karın ağrısı
  •  Şiddetli yanma, soyulma veya kaşıntı
  • Bu belirtilerin hepsi çok ciddi olup hastaneye kaldırılmanız veya acil müdahale yapılması gerekebilir dikkatli olunmalıdır.

Clindoxyl Çok Yaygın Görülen Yan Etkiler


  • Deride kızarıklık (özellikle kullanımın ilk birkaç haftası), soyulma, kuruluk


Clindoxyl Yaygın  Görülen Yan Etkiler


  • Deride yanma hissi
  • Uygulama bölgesindeki ciltte ağrı
  •  Baş ağrısı
  •  Güneşe hassasiyet



Clindoxyl Yaygın  Olmayan Yan Etkiler


  •  Karıncalanma 
  • parestezi
  • dermatit, eritematöz döküntü
  • Kaşıntı
  •  Akne durumunun kötüleşmesi


Clindoxyl Fazla Görünmeyen Yan Etkileri


  •  Alerjik reaksiyonlar
  •  Bağırsak enflamasyonu, ishal, kanlı ishal ve karında kramplar
  •  Kaşıntılı döküntü (ürtiker)
  •  Renk değişikliği dahil deri reaksiyonları


Kullanma talimatında olmayan bir yan etkiye rastlarsanız bu durumu doktora aktarınız.




Clindoxyl nasıl muhafaza edilirClindoxyl'in Muhafazası


Jeli çocukların erişmeyeceği, görmeyeceği yerlerde ambalaj içerisinde saklayın. İlacı satın aldıktan sonra 25 C’nin altında oda sıcaklığında muhafaza edin. Son kullanım tarihine dikkat edin. İlacı kullanmaya başladıktan sonra kullanım tarihi geçmemiş bile olsa
2 ay oldu ise bırakın.


Yazımın sonuna gelirken Clindoxyl sivilce kremi nasıl kullanılır ,  sivilce kremi sivilce izlerine iyi gelir mi ,  sivilce kremi faydaları nelerdir , sivilce kremi yan etkileri nelerdir sorularına cevap ararken elde ettiğim bir veriyi sizlerle paylaşacağım. Clindoxyl  sivilce kremi sırayla en çok kullanan iller  Şanlıurfa , Samsun , Manisa , Eskişehir , Adana illeridir.Clindoxyl  sivilce kremi hakkında detaylı bir çalışma gerçekleştirdiğimi umuyorum . Eğer Clindoxyl  sivilce kremi yazımı beğendiyseniz diğer insanların da erişebilmesi adın yazımı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsanız çok mutlu olurum. Ayrıca soru , görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmına bırakırsanız hızla cevap alabilirsiniz. İyi günler dilerim. 

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

CLINDOXYL
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş