2 Ekim 2017 Pazartesi

CLEOCİN-T

Siz değerli okurlarım için hazırladığım makalemde Cleocin-T Topikal Solüsyon hakkında bilgiler verdim. Cleocin-T Topikal Solüsyon sivilcelere , sivilce izlerine ve siyah noktalara iyi geliyor. Yazımı Cleocin-T Topikal Solüsyon nedir , nasıl kullanılır , faydaları nelerdir , yan etkileri nelerdir sorularıyla destekledim. Bu sayfada yazılan bilgiler insanların deneyimlerini ve internette yazdıklarının araştırılarak derlenmesinden oluşur. Hiç bir surette, ilaç tanıtımı ve reklamı değildir. Tıbbi bir tavsiye içermediği gibi, blogum ilaçların doktor reçetesi olmadan kullanılmasını asla önermez. Ayrıca internette bulunan bir çok saçma sapan Cleocin-T Topikal Solüsyon kullanın şuna da iyi gelir buna da da kullanın gibi aslı astarı olmayan bilgilere, itibar etmemeniz için yazıyoruz. Gerçek dışı şekilde kulaktan dolma bilgilerle kulak asmayın, tıbbi veya sağlık uzmanı kontrolünde kullanımı için sizleri bilgilendirmek amacıyla yazılıyor. Herhangi bir cilt sorununuz varsa bunun için en güvenilir kaynağın uzman dermatologlar olduğunu unutmayınız.


Cleocin T


İlacın etken maddesi klindamisin’dir. Bu madde bazı antibiyotiklerle birlikte kullanılmamalıdır.




Cleocin-T Topikal Solüsyon Formülü


Bir mililitre solüsyonunda klindamisin baza eşit miktarda klindamisin fosfat bulunmaktadır. Ayrıca solüsyon içerisinde izopropil alkol, propilen glikol ve su bulunmaktadır.


Cleocin-T Topikal Solüsyonun Özellikleri 

Cleocin-T Topikal Solüsyon özellikleri yukarıda da bahsettiğim gibi sivilcelere ve siyah noktalara iyi gelmektedir.  Cleocin-T Topikal Solüsyon etken maddesi olan klindamisin siyah noktalara oldukça iyi gelir.


Cleocin-T Topikal Solüsyon Endikasyonları

Cleocin-T Topikal Solüsyon sivilceler için kullanılmaktadır. Tıbbı terim olarak ise acne vulgaris tedavisi içindir.


Cleocin-T Topikal Solüsyon Kontrendikasyonları


Klindamisin veya linkomisin’e karşı aşırı duyarlı iseniz, veya regional entent, ülseratif kolit ya da antibiyotik tedavisi ile birlikte kolit anamnezi görülüyorsa bu ilacı kullanmayınız.


Cleocin-T Topikal Solüsyon Hakkında Uyarılar/Önlemler



Antibiyotik kullanımı ve klindamisin kullanımı ile ağır diyare ve ve psödomembranöz kolit görülebilir.( psödomembranöz kolit bir çeşit kalın bağırsak iltihabıdır ishalle ve ağrı ile ortaya çıkabilir)
Yüzeysel kullanımda antibiyotik deri üzerinden emilir. Nadir de olsa bazı hastalarda diyare(ishal) , kolit ve psödomembranöz kolit görülmüştür. Böyle durumlarda ilacı keserek tedavi edici yöntemler uygulanmalıdır. Psödomembranöz kolit endoskobik muayene ile ve feçeste Clostridium difficile zararlısının saptanması ile doğrulanabilir. Oral yoldan 7 veya 10 gün süre ile her 6 saatte bir 125-500 gram vankomisin verilir böyle durumda. Cleocin T izopropil(bir çeşit alkol) içerdiği için göze sürülürse yanma ve tahriş yapıcı etki gösterir.Eğer ilaç yanlışlıkla göz, sıyrılan deri, mukoza gibi duyarlı yerlere sürülürse bol soğuk su ile yıkanmalıdır. İlacın tadı hoş değildir ve ağız çevresine dikkatli uygulanmalıdır. İlaç atopik( alerjiye eğilimli yatkın) kişilerde dikkatli kullanılmalıdır. Gebe ve emzirme dönemlerine ait araştırma yapılmamıştır.


Cleocin-T Topikal Solüsyonun Yan Etkileri


En yaygın yan etkisi deride kuruma yapmasıdır. Klindamisin topikal formülasyonun etkisi olarak bazen karın ağrısı, sürülen bölgede dermatit, tahriş, yağlanma, midede ve bağırsak bozuklukları, gözde batma ve gram negatif folikülite rastlanmıştır.

Eğer kan seyreltici ilaçlarla kullanım yapacaksanız doktora bildirin. Bu ilaçlarla birlikte kanamaya sebebiyet verebilir.
Son zamanlarda ilaç kullanıyorsanız bunu doktora bildirin.
Eritromisin içerikli ilaçlarla klindamisin ters etki yapacağı için beraber kullanmayınız.
Cilt tedavisi için kullandığınız ilaçları doktora bildiriniz. Benzoil peroksit içerikli ilaçlarla aynı anda kullanmayınız.

Hastaneye yatacaksanız kas gevşetici size uygulanacaksa bu ilacı kullandığınızı doktora söyleyiniz. Bazı ilaçlarla kullanımda Cleocin T ilacın etkisini artırıp azaltabilir dikkatli olunmalıdır. Doktora bilgi verilmelidir.


Cleocin-T Topikal Solüsyon Kullanımı



Hastalıklı bölgeye solüsyon günde 2 defa uygulanmalıdır.

Kullanım talimatında yazmayan bir etki görürseniz doktora başvurunuz.

Eğer ilacın sizde çok yüksek veya çok düşük etkisini görürseniz doktora başvurunuz.

İlacı çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız, son kullanım tarihinden sonra uygulama yapmayınız. 



Cleocin-T Topikal Solüsyon Fiyatı

Cleocin-T Topikal Solüsyon eczanelerde satılan bir ilaçtır. Reçeteyle satılan Cleocin-T Topikal Solüsyonun 2017 Eylül ayından itibaren 10.55 ₺ ' ye satıldığını biliyoruz. Cleocin-T Topikal Solüsyon reçetesiz de satın alınabilir eczaneden.Fakat bu şekilde kullanım çok da sağlıklı değildir.

Yazımın sonuna gelirken Cleocin-T Topikal Solüsyon hakkında detaylı bir çalışma gerçekleştirdiğimi umuyorum . Eğer Cleocin-T Topikal Solüsyon yazımı beğendiyseniz diğer insanların da erişebilmesi adın yazımı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsanız çok mutlu olurum. Ayrıca soru , görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmına bırakırsanız hızla cevap alabilirsiniz. İyi günler dilerim.  







  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

CLEOCİN-T
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş