25 Eylül 2017 Pazartesi

Madecassol

madecassol krem nedir
Bu yazımda sizlere sivilce ve sivilce izleri gibi durumlarda sık kullanılan bir krem olan madecassol krem hakkında bilgiler vereceğim. Madecassol nedir, faydaları, zararları, kullanımı hakkında internetteki bilgilerden derleme yapacağız. Bu sayfada yazılan bilgiler insanların deneyimlerini ve internette yazdıklarının araştırılarak derlenmesinden oluşur. Hiç bir surette, ilaç tanıtımı ve reklamı değildir. Tıbbi bir tavsiye içermediği gibi, blogum ilaçların doktor reçetesi olmadan kullanılmasını tavsiye etmez. Ayrıca internette bulunan bir çok saçma sapan madecassolü kullanın şuna da iyi gelir buna da da kullanın gibi aslı astarı olmayan bilgilere, itibar etmemeniz için yazıyoruz. Gerçek dışı şekilde kulaktan dolma bilgilerle kullanmayın, tıbbi veya sağlık uzmanı kontrolünde kullanımı için sizleri bilgilendirmek amacıyla yazılıyor. Herhangi bir cilt sorununuz varsa bunun için en güvenilir kaynağın uzman dermatologlar olduğunu unutmayınız.

Madecassol Krem


Madecassol kremi sivilce, sivilce lekesi, yanık izi ve yara izi gibi birçok cilt sorununa çaredir. Madessol içeriğiyle ciltte oluşan hasarların yok edilmesinde öncü rol oynar. Doktorun ya da eczacınızın tavsiyesiyle beraber başka kremlerle karışım yaparak madecassol kremini daha etkin hale getirebilirsiniz.  Krem, çok fazla doz alındığında yan etkilere maruz bırakabilir. Bu sebepten dolayı unuttuğunuz zamanlarda fazla doz almamanız gerekir. Krem belirli bir yaş grubuna hitap etmez, herkes tarafından kullanılan bir krem özelliğine sahiptir. Kremin içerisinde kimyasal ürün bulunmaması, ürünün seçilmesinde büyük bir etken oluşturur.

Madecassol kremi tüm eczanelerde bulabilirsiniz. Krem reçete ile satılmaktadır. Tüketimi çok olduğu için büyük eczanelere bakmanız gerekebilir. Madecassol kreminin fiyatı 17.64 TL’dir.

Madecassol Nedir


Centella asiatica (gotu kola) bitkisinin ham maddesiyle oluşturulan, ciltte yara iyileştirici, tahriş giderici ve deri yapıcı bir etkiye sahiptir. Deri yenileyici özelliğiyle beraber cilt lekelerine, sivilce, sivilce izi ve cilt problemlerine iyi geldiği bilinir. Aynı zamanda kremin hammaddesi olan bitki sebebiyle hoş  bir kokusu bulunmaktadır.
madecassolün faydaları

Madecassol Faydaları


Kremin faydaları cilde tam bir deva örneğidir. Özellikle deri yenileyici yapısıyla birçok cilt problemini kökten çözmektedir. Kremin en önemli başlıca faydaları;


  • Yanıkların iyileşmesi sürecinde diğer kremlerle size yardımcı olurken yanıkların iz bırakmadan geçmesine faydalıdır.
  • Dudak ve çevresinde oluşan uçuk yaralarını giderir. Ancak uçuğun tekrardan çıkmasını engellemez. Uçuk (herpes simpleks) için doktora muayene olmalısınız.
  • Mevsim değişikliğinde olan el ve dudak çatlaklarını giderir.
  • Ergenlik döneminde oluşan sivilce, sivilce izi gibi problemlerde oluşan yaraların hızlı iyileşmesini sağlar. Ancak sivilcelere iyi gelmez, sivilce izlerini geçirmez.
  • Cilt yapınız çok kuru ise; cildinizi nemlendirerek normale dönüştürür.
  • Yaralanma sonucu dikiş, ameliyat dikişlerinin hızlı ve iz bırakmadan iyileşmesine yardımcı olur.
  • Tamamen bitkisel olan krem aynı zamanda diğer kremler gibi kötü kokmaz. Koku çevreye rahatsızlık vermez, aksine hoş bir koku bırakır.


Madecassol Nasıl Kullanılır
madecassol krem nasıl kullanılır


Kremin kullanım şekli: Günde 1 ya da 2 defa ince tabaka şeklinde sürülme işlemiyle uygulanır. Ayriyeten bazı karışımlarla beraber daha etkili hale geldiği bilinir. Doktor ya da eczacınızın tavsiyesiyle beraber kremi daha etkin hale getirebilirsiniz.

Madecassol Kremi Hangi Durumlarda Kullanılır


Krem 1. ve 2. derece yanıklarda, yatak yaralarında, genital bölge yırtılmalarında, radyasyon tedavisi sonrasında oluşan cilt problemini onarmada, meme başı çatlaklarında, doğun sırasında küçük cerrahi müdahalede kullanılır. Diğer bir bakıma kremin hücre yenileyici, yara iyileştirici yapısı sebebiyle doktorun belirlediği lokal noktaya uygulaması sağlanabilir.

Madecassol Zararları


Kremin yan etkisi olarak ciltte tahriş, içi su dolu kabarmalar ya da alerji yaptığı görülebilir. Özellikle hassas cilt yapısına sahip kişilerin, doktor tavsiyesi olmadan kullanması önerilmez. Yan etkilerden birisiyle tanıştıysanız, doktorunuza ulaşmanız ve bilgi almanız gerekir. 

madecassolün zararları

Madecassol için Uyarılar



  1. İlaca karşı herhangi bir alerjiniz varsa kullanmanız önerilmez.
  2. Göz ve göz çevresine temas ettirmemeniz gerekir.
  3. Tedavinin sonrasında ciltte tahrişe sebep olan sert sabun, şampuan, saç boyası, alkollü cilt ürünleri ya da tüy dökücü kullanmayın.
  4. Meme başı çatlaklarında kullanıyorsanız, bebeği emzirmeden önce meme başını temizlemelisiniz.
  5. Doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmanız gerekir.
  6. Yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik, karın ağrısı, nefes almada zorluk ve kurdeşen durumlarında doktorunuza görünün.
  7. İlaç kişisel olarak size reçete edildiğinden, başkalarına vermemeniz gerekir.
  8. Kremi size önerildiği şekilde kullanmalısınız düşük ya da yüksek şekilde doz kullanmamalısınız.
  9. İlaç kullanım sırasında, başka bir tedavi için hastaneye gittiğinizde bu ilacı kullandığınızı belirtmelisiniz.
  10. Krem cildinizde yanma, kaşıntı, su toplama (bül) yaparsa kullanımı kesmelisiniz.


Yazım burada bitiyor siz de aklınıza takılan soruları ve tecrübelerinizi sayfa altındaki yorumlar kısmından paylaşırsanız hem daha fazla insanın bilgilenmesini sağlamış olursunuz hem de insanlara doğru bilginin ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca yazımı sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim.
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Madecassol
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş