30 Eylül 2017 Cumartesi

BENZAMYCİN

Siz değerli okurlarım için hazırladığım makale de benzamycin üzerine bir araştırma gerçekleştirdim. Benzamycin krem nedir ,   niçin kullanılır , fiyatı nedir ,  kullananların yorumları nelerdir , sivilcelere iyi geliyor mu ,  yan etkileri nelerdir sorularına cevap arayarak makalemi zenginleştirdim. Bu sayfada aktarılan bilgiler insanların deneyimlerini ve internette yazdıklarının araştırılarak derlenmesinden oluşur. Hiç bir surette, ilaç tanıtımı ve reklamı değildir. Tıbbi bir tavsiye içermediği gibi, blogum ilaçların doktor reçetesi olmadan kullanılmasını asla önermez. Ayrıca internette bulunan bir çok saçma sapan benzamycin kullanın şuna da iyi gelir buna da da kullanın gibi aslı astarı olmayan verilere, itibar etmemeniz için yazımı oluşturdum. Gerçek dışı şekilde kulaktan dolma bilgilerle kullanmayın, tıbbi veya sağlık uzmanı kontrolünde kullanımı için sizleri bilgilendirmek amacıyla yazılıyor. Herhangi bir cilt sorununuz varsa bunun için en güvenilir kaynağın uzman dermatologlar olduğunu unutmayınız.





Benzamycin krem nedirBENZAMYCİN KREM

 Benzamycin krem içerisinde etken madde olarak her gramında 30 miligram aktif eritromisin ve 50 mili-gramında benzoilperoksit içermektedir. Yardımcı madde olarak ise alkol ve esans içermektedir. Benzamycin kremin prospektüsünü okursak aktardığımız bilgileri bire bir göreceksiniz.


Benzamycin Nedir ve Niçin Kullanılmaktadır?


Benzamycin içerisinde benzoil peroksit ve eritmosin barındıran cilt üzerine uygulanmak için hazırlanmış jel kıvamında bulunan bir üründür. Ayrıca ürün ayrı kutulara ayrılmıştır. Bir kutusunda benzoil peroksit diğer bir plastikde 1.6 g aktif eritromisin, 6 ml yüzde 70 etil alkol bulunan şişe ve karıştırmak için plastik çubuk kutuda yer almaktadır ürün saydığımız şeylerin karıştırılmasından sonra kullanılmaktadır. Sivilce tedavisinde aktif rol almaktadır ürün.



Benzamycin Jeli Nasıl KullanılırBenzamycin Kullanımı ve Benzamycin Kıvamı


İçerisinde bulunan eritromisin ve benzoil peroksite veya içindeki maddelere hassasiyetiniz bulunuyorsa kullanımı durdurun. Alerjik belirtiler ise döküntü, kaşıntı, nefes darlığı, nefes almada güçlük, yüz boyun dudak kısmında şişmedir. Bunlar var ise aşırı hassasiyet gösteriyorsanız ilacı kullanmayınız.



Benzamycin Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Eğer önceden bağırsaklar ile ilgili hastalık geçirdi iseniz veya halen böyle bir hastalığa sahipseniz veya antibiyotik kullanımı sizde bağırsak iltihabı yapıyorsa doktora danışın.


Bu ilacı kullanmadan önce hamile olup olmadığınızı, aktif olarak emzirme yapıp yapmadığınızı, hamile kalma planınız olup olmadığını doktora söyleyiniz.


İlaç sadece sivilceli bölgeler için hazırlanmıştır. Göz ile teması ile gözü bol su ile yıkayın.


Birlikte kullanım durumunda irritasyon olabileceğinden topikal antibiyotik, peeling özellikli sabun, kurutucu etkili kozmetik ürünler, alkol içerikli ürünler ve benzeri kozmetik ürünler ile dikkatli kullanım sağlayınız.

.
Benzamycin kullanımı sırasında eritromisin ciltten emilmektedir bu yüzden kolon iltihabı görülebilir. Bunun belirtileri şiddetli ishal, şiddetli karın ağrısı ve dışkıdan kan ve mukus gelmesidir. Böyle durumda ilacı bırakarak doktora başvurun.

Benzamycin kullanım sırasında boğazda şişlik, yutkunma zorluğu, nefes alma zorluğu gibi durumlar yaşarsanız ilaca aşırı duyarlısınız demektir bu durumda ilacı bırakarak doktora başvurun.


İlaç ağız göz dudak mukoza kesik yanık egzema gibi alanlara uygulanmamalıdır.


Cildiniz aşırı tahriş oluyorsa ilacı bırakın ve doktora başvurun.


Doktor önerisi olmadan cilde yüzeysel uygulanan başka ilaçlarla kullanım önerilmez.


İlacın kıl ağartıcı ve çamaşır boyayıcı özelliği vardır.


İlacı karıştırdıktan sonra kullanım süresi 3 aydır.


Bu uyarılar ciddi olup herhangi birisi görülürse doktora başvurunuz.


Benzamycin’in yiyecek içecekle kullanılmasında sıkıntı yoktur.
Hamilelik
Hamilelikte Benzamycin Kullanılır Mı
Doktora danışıp öyle kullanım sağlayın.
Benzamycin hamilelik döneminde yarar zarar oranı doktor tarafından belirlenmelidir. Daha sonra kullanım gerçekleşmelidir. Kullanım güvenirliliği ilacın kesin değildir.
İlacı kullanıyorken hamile kalırsanız veya emzirirken ilacı kullanmak isterseniz doktora danışın.

Benzamycin’in uygulandıktan sonra anne sütüne geçip geçmediği bilinmiyor. Bu yüzden süt emen bebeklerde büyük etkilere sebebiyet verebilir emzirmenin kesilmesi veya ilacın kesilmesini doktor belirler doktor kontrolü olmadan kişisel kullanım yapmayınız.


Araç ve makine kullanımı
Herhangi negatif etki yoktur.Benzamycin içinde bulunan etken maddeler hafif derecede deriye tahriş etkisi yapabilir.

Benzamycin Başka İlaçlarla Birlikte Kullanılır Mı ?


Benzamycin klindamisin içerikli ürünlerle ters etki gösterir beraber alınmamalıdır.

Benzamycin kullanmadan önce kullandığınız ekstra yan ürünleri ve akne için kullandığınız ilaçları doktora belirtin.


Benzamycin KullanımıBenzamycin Nasıl kullanılır?

Günde 2 defa sabah akşam uygulanır. Zaman ise doktor tarafından belirlenir. Cildinizi yıkayıp kuruladıktan sonra ince bir katman halinde günde 2 kere uygulama yapabilirsiniz.


Günde 2 defa sabah akşam uygulanır. Zaman ise doktor tarafından belirlenir. Cildinizi yıkayıp kuruladıktan sonra ince bir katman halinde günde 2 kere uygulama yapabilirsiniz.

Benzamycin Fiyatı 

Benzamycin krem normal reçeteli bir ilaçtır. Yani reçete ile de alabilirsiniz veyahut kendi isteğinize bağlı da tedarik edebilirsiniz. Fakat elbette tüm ilaçlarda olduğu gibi bu kremi de doktorunuza danışarak kullanmanızı öneriyorum. Benzamycin kremin reçeteli fiyatı 15 Eylül itibariyle 45 TL'dir.
Benzamycin Topikal Jel Nedir

Benzamycin Topikal Jel


Eğer ilacı alırken imkan varsa eczacıdan yapmasını isteyiniz. Yoksa şu şekilde hazırlanır:
"Erythro-pak" isimli flakoya işaret parmağı ile vurulur toz serbestçe dağılır. Tozun üzerine etil alkol eklenir. Ve toz tamamen çözünene kadar sallayınız. Eritromisin toz ve etil alkolün karışımı çözeltiyi benzamycin yazan büyük jele boşaltınız. Ve 1-2 dakika her tarafı eşit olana kadar karıştırınız. Ve 3 ay kullanım süresi olduğunu unutmayınız. Buzdolabında saklayınız.


Çocuklarda Benzamycin Kullanımı

Çocuklarda Benzamycin  Jel Kullanılır Mı
12 yaşından küçük çocuklarla etkisi bilinmemektedir tavsiye edilmez.
Küçük çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanmalıdır. Yaşlılarda özel inceleme yapılmamıştır.
Eğer ilaç sizde çok güçlü veya zayıf etki yapıyorsa ve çok fazla aldı iseniz doktora başvurun.


İlaç aşırı kullanılırsa yüzde şişlik, kaşıntı, kabuklaşma, kızarıklık yapabilir. Bu durumlar olursa ilaç derhal kesilmelidir.
İlacı kullanmayı unutursanız 2 doz almayınız ayrıca ilacın bitiş tarihini doktor belirleyecektir.




Benzamycin Yan Etkileri

Benzamycin Jelin Yan Etkileri
Nadir görülen etkiler: Kuruluk, döküntü, kaşıntı, kabarcık oluşumu, pullanma, yüz şişmesi ilacın hafif yan etkileridir. Burada yazmayan bir etki görürseniz doktora bilgi veriniz. Karıştırmadan önce 30 derecenin altında saklayabilirsiniz. Karıştırdıktan sonra 2-8 derece arasında dolapta saklayın. Son kullanma tarihi geçen ilaçları kullanmayın. Üründe bozukluk fark ederseniz kullanmayın. Çevre koruma açısından çöpe ve suya atmayın, tıbbı atık kutusuna atın.

Nadir görülen etkiler: Kuruluk, döküntü, kaşıntı, kabarcık oluşumu, pullanma, yüz şişmesi ilacın hafif yan etkileridir. Burada yazmayan bir etki görürseniz doktora bilgi veriniz. Karıştırmadan önce 30 derecenin altında saklayabilirsiniz. Karıştırdıktan sonra 2-8 derece arasında dolapta saklayın. Son kullanma tarihi geçen ilaçları kullanmayın. Üründe bozukluk fark ederseniz kullanmayın. Çevre koruma açısından çöpe ve suya atmayın, tıbbı atık kutusuna atın.

Benzamycin kremi hakkında gerçekleştirdiğim araştırma da karşıma çıkan en önemli sonuçlardan bir tanesi de bu nemlendirici ilacın ülkemizde en fazla Zonguldakta kullanılıyor olması. Benzamycin sivilce kremi Zonguldak'tan sonra sırasıyla Van , Adana , Mersin , Malatya , Erzurum , Bursa , Denizli , Antalya şeklinde sıralanıyor.


Yazım burada son buluyor. Benzamycin kremi kullanmadan önce yazımı okumanız umuyorum ki sağlıklı etkiler yarattı , yaratacak. Benzamycin krem kullanımında before after yani kullanmadan önce ve kullanımdan sonra etkisi gözle görülür seviyelerdedir. Bu noktada siz okurlarıma ricam kullanımdan elde ettiğiniz olumlu-olumsuz sonuçları yorumlar kısmında bana aktarmanız ve yazımı blogumdan haberdar olmayanlar için sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmanızdır. Sağlıklı günler dilerim.

















  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

BENZAMYCİN
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş