30 Eylül 2017 Cumartesi

SİLVERDİN

Siz değerli okurlarım için hazırladığım makalede Silverdin üzerine bir çalışma gerçekleştirdim. Makalemi Silverdin neden kullanılır , özellikleri ,faydaları , kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri, fiyatı nedir sorularıyla ve başlıklarla destekledim. 

Bu sayfada yazılan bilgiler insanların deneyimlerini ve internette yazdıklarının araştırılarak derlenmesinden oluşur. Hiç bir surette, ilaç tanıtımı ve reklamı değildir. Tıbbi bir tavsiye içermediği gibi, blogum ilaçların doktor reçetesi olmadan kullanılmasını tavsiye etmez. Ayrıca internette bulunan bir çok saçma sapan silverdin kullanın şuna da iyi gelir buna da da kullanın gibi aslı astarı olmayan bilgilere, itibar etmemeniz için yazıyoruz. Yazılarım gerçek dışı şekilde kulaktan dolma bilgilerle kullanmayın, tıbbi veya sağlık uzmanı kontrolünde kullanımı için sizleri bilgilendirmek amacıyla yazılıyor. Herhangi bir cilt sorununuz varsa bunun için en güvenilir kaynağın uzman dermatologlar olduğunu unutmayınız. İyi okumalar dilerim.

Silverdin Neden KullanılırSilverdin Ne İçerir ve Neden Kullanılır?





  •  Silverdin, etken madde olarak sülfadiazin içermektedir. Gümüş sülfadiazin yara ve yanık bölgelerinde iltihaplanma ve enfeksiyonlara yol açan bakterileri öldürür.
  •  Silverdin; 40 gr.lık tüplerde bulunmaktadır. 1 gramında 10 mg. Gümüş sülfadiazin içerir.
  •  Silverdin ; yanık yara gibi durumlarda ortaya çıkan enfeksiyonlarda ve bakterileri öldürmek için kullanılır.



SİLVERDİN'i kullanmadan önce bunlara dikkat edin sizde herhangi varsa uzak durun

Eğer;

  • Gümüş sülfadiazin ya da silverdin'in içerisinde bir maddeye karşı alerjiniz var ise 
  •  Hamileliğin son döneminde iseniz
  •  Prematüre ve 2.5 ay veya daha erken yaştaki bebeklerde.


SİLVERDİN'i aşağıdaki durumlar mevcut ise dikkatli kullanın



Eğer;



  •  Silverdin'i uzun süre kullanacaksanız.
  •  Solunum, böbrek, karaciğer probleminiz var ise.
  •  Yanık için kullandığınızda yanıkların etki alanı artıyor ise
  •  Sizde ya da ailenizde glukoz-6-fosfat dehidrogenaz enzimi eksik ise
  •  Yara kabuğu geç ayrılırsa bu gibi durumlar mevcut ise doktora başvurmadan kullanmayınız.



Silverdin krem kullanımıSilverdin yiyecek ile içecek ile kullanımı nasıldır?


Yiyecek içecek ile kullanımında herhangi bir sıkıntı yoktur.

Silverdin’in hamilelikte kullanımı..


Silverdin doktora eczacıya başvurmadan hamilelikte kullanılmamalıdır. Ancak çok gerekli görülürse kullanılmalıdır. Eğer kullanırken hamile olduğunuzu fark ederseniz veya gebeliğinizin son döneminde iseniz hemen doktora başvurun

Emzirme: Doktor veya eczacınız ile görüşünüz. Silverdin süte geçebilmektedir. Emzirirken danışmadan Silverdin kullanmayınız.

Araç ve makine
kullanırken Silverdinin bir etkisi yoktur.



Silverdin Krem FiyatıSilverdin Fiyatı

Silverdin krem reçete ile satılan bir ilaçtır. Yani bu ilaç ancak eczanelerden satın alınabilir. Doktor reçetesi olmadan da edinebilirsiniz fakat reçeteyle alırsanız hem kullanım noktasında sorun yaşamazsınız hem de fazla para vermekten kurtulursunuz. Silverdin krem güneş yanıklarında kullanılabiliyor , sivilceli bölgelere uygulanabiliyor , pişik için kullanılabiliyor gibi çeşitli bilgiler bulunmaktadır fakat bu nemlendirici kremi doktor kontrolünde kullanırsanız en yüksek verimi alacağınız umuyorum. Eczane satış fiyatı KDV dahil 15 Eylül itibariyle 11.90 TL'dir.


Silverdinin Hakkında




  • Silverdinin içerisinde setil alkol vardır ve yüzeysel deri problemlerine sebebiyet verebilir.
  • Silverdinin içerisindeki metil paraben alerji yapabilir.
  • Silverdinin içinde bulunan propilen glikol tahriş yapabilir.




Silverdinin Başka İlaçlarla Kullanımı

Silverdinin Diğer İlaçlarla Kullanımı


  • Yüzeysel kullanılan ilaçların etkisini azaltır. 
  • Çok geniş alanlara uygularsanız ağızdan alınan ilaçların şeker ilacı epilepsi gibi ilaçların etkisini değiştirme ihtimali vardır.
  • Silverdin yaradaki tüm yabancı cisimlerin çıkarılması etkisini etkisizleştirebilir.

Silverdin Kullanımı


Yaralı ve yanık bölge uygunca temizlendikten sonra en az 1 kere uygulama yapılır. Yaradan kaynaklanan akıntı varsa daha sık uygulama yapabilirsiniz. Göz ve göz çevresine sürülmez. Spatül veya eldiven ile uygulanması uygundur.

Çocuklarda:
Erken doğan bebekler ve 2 aydan küçük bebeklerde kullanılmaz
Unutulduğu zaman çift doz uygulanmaz.

Silverdin Yan Etkileri Silverdin Yan Etkileri Nelerdir?



  • Yaygın olarak: Kaşıntı, egzama ve uygulama noktasında döküntü 
  • Seyrek: Aşırı duyarlılık reaksiyonları, yanma hissi, deride renk değişikliği, eritema, deride içi dolu kabarcık çıkması, iştahsızlık, susama, kusma ve böbrek iltihabı 
  • Çok Seyrek: Beyaz kan hücresi azalması, kan hücrelerinde ciddi azalma, dehidrogenez anemisi, hemolitik anemi, gümüş zehirlenmesi, kan pulcuğu azalması, su elektrolit dengesizliği, ateş nöbeti, ağızda gümüş birikmesi, uzun süreli antibiyotik kullanımından dolayı sulu ishale götüren bağırsak iltihabı, kalın bağırsak büyümesi, karaciğer iltihabı, yaraların düzelmemesi, deride renk koyuluğu veya renksizlik oluşması, deri üzerinde kızarıklıklar, mantar enfeksiyonu, ciltte ve gözde kan oturması, deride sıvı dolu kabarcık oluşumu, idrarda çözünmeyen çökeltilerin oluşması, böbreklere zarar veren etki oluşması. Eğer burada yazmayan bir etki görürseniz direkt ilacı bırakın ve doktora başvurun. Silverdini 25 C’nin altında oda sıcaklığında çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız. Işıktan koruyun ve tarihi geçtikten sonra kullanmayın.
Silverdin krem hakkında gerçekleştirdiğim araştırmada en çok dikkatimi çeken şey hangi illerde bu kremin kullanıldığı üzerineydi. Garip ki Silverdin krem en fazla Muğla sonra Edirne , Yalova , Giresun , Samsun şeklinde devam ediyor.

Yazım burada bitiyor siz de aklınıza takılan soruları ve tecrübelerinizi sayfa altındaki yorumlar kısmından paylaşırsanız hem daha fazla insanın bilgilenmesini sağlamış olursunuz hem de insanlara doğru bilginin ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca yazımı sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim.






  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

SİLVERDİN
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş