29 Kasım 2016 Salı

Bugüne Kadar Neler Yazdık

Bu güne kadar sizlerle paylaştığımız yazılarımızı bir derleyelim istedik.





Sivilce Mastürbasyon
Mastürbasyonun akne yaptığı, sivilceler ile ilgili efsanelerden biridir, fazla mastürbasyonun sivilce yaptığı efsanesi ancak tıbbın buna verdiği cevap hayırdır. Sivilceler genelde ergenlerde gelişimlerle birlikte açığa çıktığı için halk arasında sivilce yani diğer adıyla aknelerin varlığı mastürbasyona bağlanmıştır. Oysa bu düşünce bilimsel değildir. Mastürbasyon ile sivilce arasında bir bağ bulunamamıştır. Sivilce tedavi edilebilir bir hastalıktır.



Sivilceli cilt bakımı sivilce ile mücadelede en etkin araçlardan bir tanesidir. Cilt bakımında çeşitli bitkilerden faydalanmak uzun yıllardır süre gelen bir metottur,  lavanta suyu özellikle sivilceli ciltlerin bakımında kullanılan ve oldukça etkili bir yöntemdir.




Sivilceli cilt bakımı sivilce ile mücadelede en etkin araçlardan bir tanesidir. Cilt bakımında çeşitli bitkilerden faydalanmak uzun yıllardır süre gelen bir metottur,  lavanta suyu özellikle sivilceli ciltlerin bakımında kullanılan ve oldukça etkili bir yöntemdir.


İnsan oğlunun karakteristik özelliği gereği genelde zoru değil kolayı seçer, mevzu sivilce olunca hemen hemen herkes,  sivilce için kesin çözüm peşinde koşar, ancak ne sivilceye ne sivilce lekesine kesim bir çözüm yoktur olamaz.





Tükettiğimiz besinlerdeki yağların çeşidi cildimizin sağlığı için çok önemlidir. Fast food tarzı yiyeceklerdeki yağlar işlenmiştir ve doğal olmadıkları için cilde zarar verirler.
Kızartma yapılan yağlar çok yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılır. Bu yiyecekleri düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuz yeni hücre üretiminde bu yağları kullanır. Üretilen hücreler düzenli işlev göremez ve cilt rahatsızlıklarına karşı savunmasız kalırsınız. 
Sağlıklı hücrelerin üretilmesi için zeytinyağı gibi sağlıklı yağlara ihtiyaç vardır. Bu nedenle aşağıdaki belirtilen yiyeceklerden uzak durmanız gerekir: 
Patates kızartması (Aslında tüm kızartılan sebzeler) 
Hamur kızartması
Kızarmış tavuklar (Aslında tüm yüksek derecede ısıtılmış yağda kızartılan etler)
Soğan halkaları
Mozzarella çubukları


Roaccutane ; şiddetli akne formlarının (nodülo-kistik formlar) ve diğer tedavilere yanıt vermeyen aknenin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Roaccutane; gebelikte , karaciğer ve böbrek yetmezliğinde, A hipervitaminozunda, kan lipid düzeyleri aşırı yüksek olan hastalarda, izotretinoine ve ilacın içindeki diğer maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.



Baobab tohumları sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve  beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir.

Baobab yağı soğuk presleme yöntemiyle elde edilir. Kokusu hafif çatlak notalar barındırır ve çok güzeldir.

Kuruyan ve susuz kalmış, tahriş olmuş ciltleri yatıştırır,  nemlendirir, güneş yanıklarının hızlı iyileşmesini sağlar.Cilt tarafından kolay emilir ve cildin elastikiyetini arttırır,  yaşlanma etkileriyle savaşır cilt dokusunu, hücre yenilenmesini destekler.





Tretinoin Akne (sivilce); ciltteki benek benek renk bozuklukları için bir ilaçtır.


Haftada 1-2 defa yüzünüze buhar banyosu yapın. Kafanıza bir havlu örterek su buharında 10-15 dakika bekleyin. Dilerseniz kaynattığınız suya birkaç damla lavanta yağı ilave edebilirsiniz veya suyu kaynatırken papatya ekleyip yüzünüze bu şekilde buhar yapabilirsiniz. Cildinizin zarar görmemesi adına buhara yüzünüzü çok fazla yaklaştırmayın. Yumuşayan ve gözenekleri açılan cildinizde siyah noktaların olduğu bölgeleri iki parmağınızla sıkıştırarak siyah noktaların çıkmasını sağlayın. Asla fazla baskı uygulayarak cildinize zarar vermeyin. En son olarak yüz için özel üretilen ham ipek kese yardımı ile yumuşak harekelerle yüzünüzü keseleyin.





Her on kişiden sekizinin yaşamının bir döneminde karşı karşıya geldiği akne, yağ bezlerinin aşırı yağ salgılaması ve kıl diplerinden giren çeşitli bakterilerin etkisiyle ortaya çıkan bir tür iltihaptır. Akne denince, deride görülen siyah noktalar, kırmızı kabartılar, iltihaplı sivilceler ve kistler gibi farklı görünümlü oluşumlar anlaşılır. En sık 12-20 yaşları arsında görülür. Ergenlik sivilceleri en çok yüzde olmak üzere omuzlar, sırt, göğüs ve uyluklarda görülebilir. 







Birçok kişi vücutta aşırı derecede çıkan sivilcelerin karaciğer hastalıklarına bağlı olduğunu düşünse de, günümüzde yapılan araştırmalar neticesinde sivilcenin çıkmasında iç hastalıklarının rolünün olmadığı ortaya çıktı. Birçok sivilcenin kaynağı strestir. Stres sivilce çıkmasında en önemli şüphelidir. Sırtta çıkan sivilcelerinde stresle ilgisi olması yüksek bir ihtimaldir. 






Lavanta bitkisi, ballıbabagiller familyasından Lavandula cinsini oluşturan Akdeniz kökenli bitki türlerinin ortak adına Lavanta denir. Atlas Okyanusu adalarından Akdeniz ülkelerine ve Hindistana kadar uzanan geniş bir alanda yetişmektedir. Lavanta çalı görünümlü, toplu başak biçiminde mavi, morumsu ya da kırmızı çiçekler açan bitkilerdir. Lavanta, dağlarda, 1000-1800 m arasında yüksekliklerde yetişir.

İnsan oğlunun karakteristik özelliği gereği genelde zoru değil kolayı seçer, mevzu sivilce olunca hemen hemen herkes,  sivilce için kesin çözüm peşinde koşar, ancak ne sivilceye ne sivilce lekesine kesim bir çözüm yoktur olamaz.

Makyaj ve Kozmetik Sivilce Yapar mı

Günümüzde, piyasada yaygın olarak bulunan çeşitli kozmetik ürünler, sivilce sorununa kısmen veya tamamen çözüm sunabilirler. Bazen de ürünlerin kendisi sivilce nedeni olabilir. Yani bu tür ürünler, hem sivilceyi başlatabilir hem de mevcut olan sivilce sorununu şiddetlendirebilir. Kozmetik sivilcesi, genellikle yanak, alın ve çenede, kırmızı kabarıklık ve komedonlar şeklinde görülür.

Sivilce

Sivilce tıp literatüründe akne olarak adlandırılan sivilce en çok rastlanan cilt problemidir. İnsanların %80’i hayatının bir döneminde muhakkak sivilce problemi yaşamaktadır. Sivilce derimizde bulunan yağ bezlerinde oluşan bir hastalıktır. Bu yüzden sivilce sorununuz varsa sivilce tedavisi için muhakkak bir hekim muayenesinden geçmelisiniz. 

Sivilce Tedavisi

Eğer bir sivilceniz varsa, büyük ya da küçük olmasının hiçbir önemi yok demektir. Sivilce tedavisi için yapmanız gereken ilk şey uzman bir hekime muayene olmanızdır. Sivilce olarak adlandırdığınız aknelerin yüzlerce sebebi olabileceği gibi onlarca türü bulunmaktadır. Sivilce (akne) tedavisi bu yüzden hekim kontrolünde yapılmalıdır, çünkü sivilcenin kaynağı ve türü netleştirildikten sonra tedavi edilebilir.

Sivilceli Cilt Bakımı

Sivilce denen illet muhakkak hayatımızın bir döneminde hepimizin sorunu olmayı başarır. Sivilcenin bir dermatolojik rahatsızlık olduğunu ve sivilce tedavisinin doktorlar tarafından yapıldığını unutmayınız. Birçoğumuz sivilceleri azaltmak için çeşitli bakımlar yaparız bunların en başında yüz yıkama gelir ancak bu ne kadar doğru bir metot ya da sivilceli cilt bakımı nasıl olmalıdır? 

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı Melaleuca olarak bilinen hint defnesi ismiyle anılan Avustralya kökenli bir ağaçtır. Daha çok yapraklarından demlenen çayla ünlenmiş bir ağaçtır. Ancak bu ağacı bildiğimiz çayla karıştırmamak lazım. Zamanın gemicileri yapraklarından çay demledikleri için bu ismi vermişlerdir. çay ağacını bu kadar değerli kılan ise yapraklarından elde edilen uçucu çay ağacı yağıdır.
Nikotinik asit olarak da bilinen niyasin, bir b vitamini türevidir ve b3 vitamini olarak da bilinir.  Niacin en çok ciğer, tavuk, balık (bazı balık türlerinde daha fazla), tahıl ürünleri, bira mayasında ve sebze olarak, brokoli havuç, kuru zencefil ve turp ta bulunur.

Lavanta Yağı

Lavanta tohumlarından elde edilen lavanta yağı buhar distilasyon metoduyla elde edilir. Eterik uçucu bir yağdır, tüm eterik yağlarda olduğu gibi lavanta yağı da saf olarak kullanılmaz. Lavanta suyundan elde edilen lavanta yağı genellikle çiçeklerden elde edilir. Lavanta esansiyel yağı  aynı zamanda, geleneksel parfümlerin yapımında kullanılmaktadır. Ayrıca dünya genelinde oldukça yaygın kullanımı olan lavanta sabunu da lavanta yağından imal edilir.

Sivilce İzleri

Sivilcelerle olan mücadelenin sonunda bir anı kalır yüzünüzde, evet sivilce izinin ta kendisidir bu. Sivilcelerinizi sıkarsanız veya gerekli tedaviyi zamanında yapmazsanız veya çok aşırı sivilce sorununuz varsa cildinizde sivilce izi kalmaması neredeyse imkansız.

Sivilcelere Bitkisel Bakım ve Kimyasal Peeling

Sivilce konusu insanları üzen bir konu. Özellikle ergenlik sivilceleri ve çeşitli hormonal artışlardan dolayı oluşan sivilcelerden sadece kurtulmak yetmiyor, bu sivilceler ileride iz bırakabiliyor. Bu seferde sivilcelerin izleri başka bir telaş haline geliyor. Yüzde sivilcelerin sıkılmasıyla oluşan skar izleri kimyasal peelingle çözülebiliyor. Bu yazımızda size iz bırakmadan sivilce bakımını ve iz kalırsa kimyasal peelingle nasıl kurtulacağınızı aktaracağız. 

Sivilce İzleri ve Lekelerinden Kurtulun


Sivilce izleri ve lekeleri genç yaşta yaşanan sivilce sorununun sonucu olarak ortaya çıkar. Özellikle sivilcelerin sıkılması sonucu leke ve iz kalma ihtimali daha yüksek oluyor. Ancak bazı sivilceler ciddi oranda cilt altında şişme yapıyor ve bu şişme sonucu ciltte çukurluklar oluşabiliyor, veya cilt üzerinde çeşitli izler ve lekeler kalabiliyor. İşte bu çukurluk iz ve lekeleri gidermek için kimyasal peeling oldukça etkili bir yöntem.

Siyah Noktalar İçin Tonik

Siyah noktalar yapı olarak sivilceye benzeyen cilt problemidir. "p.acnes isimli bakterinin üremesiyle oluşur. Oldukça can sıkıcı bir şeydir. Şimdi uzun uzadıya yazmayacağım, internette sıkça okuduğunuz saçma sapan ot çer çöp yazıp sizi bu tarz şeylerle de muhattap etmeyeceğim. Size siyah noktalarda en etkili toniği yazacağım bu tonik oldukça bilimsel bir içeriktir ve o çok etkili dermokozmetik toniklerin yapısı üç aşağı beş yukarı vereceğim tonikle içeriği aynıdır.


Sivilce Nasıl Geçer

Sivilce gibi bir sorununuz varsa sivilce geçirme yöntemlerini araştırmak yapacağınız ilk iştir. Bu konuda size yardımcı olan google sayesinde bir çok siteye ulaşır okumaya başlarsınız. Acaba bu yöntemler ne kadar gerçek. İnternette adı geçen bir sürü ot çöple sivilceleri geçirebileceğinizi düşünmeyin derim ben size. onu kaynatın bunu koyun gibi yöntemler, veya kükürtlü sabun gibi sabunlar, olmadı bir sürü sivilce kremi isimleri okursunuz. Ancak doktorların bile ilaçlarla bazı durumlarda çözümsüz kaldıkları bir sorun sivilce ve siz sivilcelerinizi geçirmek için bu tarz kulaktan dolma çoğu uydurma şeylere itibar etmeyin.

Sivilce İzleri Nasıl Geçer

Sivilcesi ayrı dert izi ayrı dert. Çok insan gençliğinde sivilcelerden, ilerleyen yaşlarda izlerinden dertli. Hele bir de o sivilceleri pırt pırt sıkıp patlattıysanız cildiniz de biraz hassas sa  vay halinize. Hemen sivilce lekeleri belirir. Ama sivilce  izi veya sivilce lekesi denince de kırmızımsı ciltteki izlerle, çukurlar veya kabarık olanlar hep aynı kategoride değerlendiriliyor. Peki hepsine aynı bakım mı yapılmalı tabi ki de  hayır. Evvela kırmızı izleriniz varsa bunlara ayrı bakım yapmanız lazım. Sivilce çukurlarının bakımı ayrıdır.



  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Bugüne Kadar Neler Yazdık
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş