2 Ağustos 2014 Cumartesi

Sivilce Tedavisi

Sivilce Tedavisi


Eğer bir sivilceniz varsa, büyük ya da küçük olmasının hiçbir önemi yok demektir. Sivilce tedavisi için yapmanız gereken ilk şey uzman bir hekime muayene olmanızdır. Sivilce olarak adlandırdığınız aknelerin yüzlerce sebebi olabileceği gibi onlarca türü bulunmaktadır. Sivilce (akne) tedavisi bu yüzden hekim kontrolünde yapılmalıdır, çünkü sivilcenin kaynağı ve türü netleştirildikten sonra tedavi edilebilir.

Sivilcelerinizin tedavisi ve bakımı için sağdan soldan duyduklarınıza inanmamanız sizin faydanıza olacaktır. Sonuçta sivilce bakımı ve tedavisinin milyonlarca dolarlık bir Pazar olduğunu unutmayınız. Piyasadaki birçok firma ve uyanık tüccar bu durumu sömürmek için elinden geldiğini yapacaktır. Bu yüzden özellikle mucize formül, kesin sonuç, bakanlık onaylı diye size satılmaya çalışılan ürünlerden özellikle uzak durmanızda fayda vardır. 




Sivilce Tedavi Edilmelimidir?


Sivilceler belirli bir dönem sonra kendiliğinden ortadan kalkacak olsa da, özellikle tahriş ve yanlış bakım sonucunda cildinizde leke bırakabilir, bu durumla karşılaşmamak için sivilceler tedavi edilmelidir. Ayrıca sivilceleri sıkmak sivilcenin bütün cilde yayılmasına ve büyük kist oluşmasına neden olabilir böylesi durumlar ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Sivilcelerinizi kesinlikle sıkmayınız.

Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır



Sivilce tedavisi için uzman doktorunuz size uygun tedavi metodunu belirler ve ilaçlar yazar tavsiyelerde bulunur. Unutmayınız ki sivilce tedavisi 1-3 ay arasında sonuç vermeye başlar, öyle bir hap içtiniz, yüzünüze jel sürdünüz diye sivilceleriniz ortadan kaybolmaz. Sivilce tedavisini doktorlar yaparlar. Sözde bitkisel tedavileri, şifacıları, güzellik uzmanı tavsiyelerini, internet sitelerinde yazılanları ciddiye almayın, çoğu alakasız tavsiyelerde bulunmaktadır. Evvela doktora gidin, sonrasında tedaviniz süresince şu hususlara dikkat edebilirsiniz.

Sivilce Tedavisine Nasıl Yardımcı Olacaksınız


Stresin kişinin bünyesini yorarak zayıf düşürdüğü bilinmektedir. Ayrıca stres vücuttaki hormonları tetikleyerek yağ üretimini artırabilmektedir. Sakin olun gerilmeyin, altı üstü bir sivilce, dünya çok büyük bir yer ve siz her neyi stres ediyorsanız emin olun 5 sene sonra yaşadıklarınıza güleceksiniz.

Varsın damacanalar kirli olsun varsın çeşme suyu kirli olsun varsın suda ph8,5 ağır metaller olsun. Siz gene de bolca su için, tamam sivilceleri yok etmeyebilir ama cildiniz daha güzel olur bu aşikar. 

Sivilceleri sıkmayın, içerisinde binlerce bakteri var ve hepsi iyi niyetli olmayabilir. Bunu tanımadığınız bir semtte birisine bulaşmamak ilkesi gibi düşünün siz beyefendiliğinizi veya hanımefendiliğinizi bozmayın, dünya psikopat dolu, alimallah öyle bir bakteriye çatarsınız ki, suratınız güneydoğu haritasına döner.

Hijyene dikkat edin, elinizi sık sık yıkayın, özellikle okul ve iş dönüşü sonunda eve girer girmez o eller yıkanacak arkadaşım, bin bir türlü mikrop var suya sabuna dokunulacak. Ama bu takıntı olmasın, anti bakteriyel takıntısı hiç hoş bir şey değil. İyi bakteriler de var. Şahsen tanırız delikanlı çocuklar. Anti bakteriyel diye satılan ürünlerde triclosan gibi maddeler bulunur ki, aman dikkat edin, kendinize fenalık yapmayın. Triklosan dan uzak durun.

Çay ağacı yağı, glikolik asit %10 çözeltisi, niacinamid (b3) vitamini, lavanta yağı ve suyu, kükürt bakımı gibi şeyleri yapabilirsiniz. Ama bu bakımları yapıyorum diye doktora gitmemezlik etmeyin.
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilce Tedavisi
4/ 5
Oleh