5 Aralık 2012 Çarşamba

Siyah Noktalardan Kurtulma Yolları


siyah noktalar ve sivilceler için öneriler

Siyah Noktalardan Kurtulma Yolları



Haftada 1-2 defa yüzünüze buhar banyosu yapın. Kafanıza bir havlu örterek su buharında 10-15 dakika bekleyin. Dilerseniz kaynattığınız suya birkaç damla lavanta yağı ilave edebilirsiniz veya suyu kaynatırken papatya ekleyip yüzünüze bu şekilde buhar yapabilirsiniz. Cildinizin zarar görmemesi adına buhara yüzünüzü çok fazla yaklaştırmayın. Yumuşayan ve gözenekleri açılan cildinizde siyah noktaların olduğu bölgeleri iki parmağınızla sıkıştırarak siyah noktaların çıkmasını sağlayın. Asla fazla baskı uygulayarak cildinize zarar vermeyin. En son olarak yüz için özel üretilen ham ipek kese yardımı ile yumuşak harekelerle yüzünüzü keseleyin.
Uygulama sonrası açılmış gözeneklerinizi tekrar sıkıştırarak bir tonik görevi görecek olan saf gül suyunu yüzünüze sürün. Bakımınızı az yağlı bir nemlendirici ile sonlandırabilirsiniz.
* Siyah noktalarda mücadelede yoğurt maskesi de etkili yöntemlerden bir tanesidir. Yaklaşık bir yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon suyunu karıştırın. Göz çevreniz dışında yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin ve ılık su ile temizleyin.
Her sabah ve akşam cildinizi mutlaka yıkayın. Cilt temizliğinizi ihmal etmeniz halinde siyah noktalarınızda tekrar artış olacaktır.

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Siyah Noktalardan Kurtulma Yolları
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş