6 Şubat 2013 Çarşamba

Sırtta Sivilce Nedenleri

Sağlıklı gündem sitesinde yayınlanan bu yazının hepinize faydalı olmasını umuyoruz.

Birçok kişi vücutta aşırı derecede çıkan sivilcelerin karaciğer hastalıklarına bağlı olduğunu düşünse de, günümüzde yapılan araştırmalar neticesinde sivilcenin çıkmasında iç hastalıklarının rolünün olmadığı ortaya çıktı. Birçok sivilcenin kaynağı strestir. Stres sivilce çıkmasında en önemli şüphelidir. Sırtta çıkan sivilcelerinde stresle ilgisi olması yüksek bir ihtimaldir. 

Sırtta çıkan sivilceler aşırı yağlı beslenme ve sırt bölgesinin keselenmemesinden de husule geldiği düşünülür. Özellikle sırtın duş esnasında keselenmemesi cildin ölü derilerini atamamasına sebep olu, bu bölgenin rahat bir şekilde oksijen almasını engellediği için buralarda sivilce çıkabilir. Hormon bozukluğu da sırtta sivilceye yol açar.

Kaynak: https://www.saglikligundem.com/sirtta-sivilce-nedenleri.html
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sırtta Sivilce Nedenleri
4/ 5
Oleh