27 Kasım 2014 Perşembe

Sivilcelere Bitkisel Bakım ve Kimyasal Peeling

Sivilce Bitkisel Bakım Mı? Kimyasal Peeling Mi?



Sivilce konusu insanları üzen bir konu. Özellikle ergenlik sivilceleri ve çeşitli hormonal artışlardan dolayı oluşan sivilcelerden sadece kurtulmak yetmiyor, bu sivilceler ileride iz bırakabiliyor. Bu seferde sivilcelerin izleri başka bir telaş haline geliyor. Yüzde sivilcelerin sıkılmasıyla oluşan skar izleri kimyasal peelingle çözülebiliyor. Bu yazımızda size iz bırakmadan sivilce bakımını ve iz kalırsa kimyasal peelingle nasıl kurtulacağınızı aktaracağız. 

Bitkisel sivilce Tedavisi




İşe çok tekrarlanan insanların çare aradıkları bakım olan bitkisel sivilce tedavisiyle başlayalım. Bitkisel sivilce tedavisi denilen şey esasen koca bir yalan. Sivilceye iyi gelen bitkiler diye çarşaf çarşaf yazılar okursunuz. Ama emin olun ki hiç birisi derdinize derman olmaz. Çünkü zaten sivilce geçiren bir bitki olsa insanların sivilce sorunu olmaz. Bu sadece bir umut pazarlaması. Eğer sivilce tedavisi ile uğraşacaksanız bunu bitkisel şu bu diye değil daha bilimsel malzemelerle yapmanız gerekiyor. Örneğin sivilcelerinize limon sürün denir ama bir işe yaramaz, üstelik limon sürüp güneşe maruz kalırsanız o sivilceler bir de iz bırakırlar.

Ha sivilceye iyi gelen bitkiler yok mu bitki olarak değil de yağ olarak var bunlar da bu sayfada sıklıkla anlattığımız yağlardan, limon yağı, biberiye yağı, tarçın yağı, lavanta yağı ve çay ağacı yağı gibi yağlar. Ama maalesef bu yağlarında orijinallerini ülkemizde bir kaç yer hariç çok satılmıyor, orijinal yağları doakozmetik.com adresinden satın alabilirsiniz.

Sicilcede En Etkili Maddeler


Sivilce tedavisinde kullanılan en etkili madde hiç şüphesiz ki salisilik asit, salisilik asitin bir başka özelliği ciltte iz bıraktırmaması. Salisilik asit ve çay ağacı yağıyla çok iyi bir sivilce bakım tarifi buldum kadincabakis.net sitesinden onu alıntıladım aşağıda.


"Sivilce İçin Bitkisel Tedaviler


Sivilce için bitkisel tedaviler oldukça sık kullanılan metodlardır. Sık kullanılmasının sebebi insanlar sivilce konusunda çaresiz oldukları için her duydukları şeye inanmalarıdır. Bir sürü adı sanı duyulmadık ot, yağ ve benzerleri sürekli konuşulmakta ama bir fayda sağlamamaktadır. İnsanların bu durumundan faydalanan bir sürü firma bitkisel kremler jeller gibi ürünler satmaya çalışıyor. Bu işe yaramaz bilgiler bir çok internet sitesinde dolaşıyor. Yazımızı bu kafa karışıklığını kaldırmak için yazdık bir parça yardımı olabilirse ne mutlu bize.

Sivilceli Ciltler İçin Tonik


Sivilceli cildinize hazırlayabileceğiniz etkili bir tonik tarifi vereceğim. Kullanılması gereken maddeler şunlar

  • 100 ml kolonya
  • 3 gr salisilik asit
  • 10 ml biberiye yağı
  • 10 ml çay ağacı yağı
Yukarıdaki maddeleri boş bir şişeye doldurup iyice çalkalayın, sabah akşam cildinizi yıkamadan 5 dakika önce bu tonikle silip cildinizi yıkayın. Unutmayın ki sivilceye iyi gelen madde denen maddelerin sivilceye neden olan p acnes isimli bakteriyi öldürücü olması gerekmekte. P acnese karşı bilinen en etkili maddeler, salisilik asit, çay ağacı yağı ve biberiye yağıdır. 

Bunlar haricinde, kuşburnuyu alın kaynatın, pudrayla bilmem ne yapın, yumurta akını iyice çırpın gibi şeyler bilimsel olmadığı gibi sivilceye herhangi bir etkisi olmaz." Kaynak: https://www.kadincabakis.net/2014/11/sivilce-icin-bitkisel-tedaviler.html


Yukarıdaki alıntıdan sonra size sivilce izleri durumunda ne yapacağınızı anlatacağım. Eğer sivilce izleriniz varsa bu durumda yapabileceğiniz en iyi bakım kimyasal peelingdir.

Sivilce İzlerine Kimyasal Peeling


Sivilce izleri için kimyasal peeling yapabilirsiniz. Kimyasal peeling asitleri glikolik asit, laktik asit (bu asit sivilce bakımında da kullanılabilir) ve tca (tricholoroacetic acid. Bende bu konuda tca ile ilgili ufak bir alıntı yapacağım kadininyeri.org sitesinden.


"TCA Nerelerde Kullanılır


TCA doktorlar ve tüketiciler tarafından şu işlemler için kullanılır.

HPV virüsüne karşı virüsü ve siğilleri ortadan kullanmak acıyla kullanılır.
Cildi gençleştirmek kırışık cizgilerini ortadan kaldırmak amacıyla kullanılır, yüzeysel kırışıklıkları sildiği gibi kollojen ve elastin tabakalarını uyarır.
Ayak nasırları için nasır sökücü olarak kullanılır.
Dövme silme amacıyla kullanılır, lazerle silme işlemine göre iz bırakma riski daha az olduğu için tercih edilir. Özellikle ABD'de %70 TCA ile 3-4 seans uygulama yapıp dövmelerini daha sonra lazerle sildirmek oldukça popüler bir yöntemdir.
Cilt lekeleri ve çilleri ortadan kaldırmak amaçlı kullanılır.
Yüzdeki sivilce izleri, gözenekleri ve çukurları ortadan kaldırmak için kullanılır.
Hamilelik sonrasında oluşan cilt çatlaklarını gidermek için kullanılan en etkili yöntemlerden birisidir.
Yara izi, ameliyat izi silmek için kullanılır.

TCA Kullanmak Güvenli Mi


TCA son 50-60 senedir yaygın biçimde doktorlar tarafından kullanılan bir asittir. Özellikle son yıllarda artan internet kullanımı ve bilgi paylaşımı sonucu insanlar tca'yı satın alıp evlerinde kendileri uygulamaktadır. TCA cildin üst derisini soyan bir asittir ve cilde kalıcı zarar vermez tabi cildinizi iyi korursanız. Çünkü TCA cildinize zarar vermeden soyar ama cildinizi soyduktan sonra cildinizi koruyamazsanız cildinizde leke kalabilir. Zaten TCA uygulamasından sonra bakım çok önemlidir." Kaynak: https://www.kadininyeri.org/2014/09/tca-nedir.html

Sivilce izleriniz için kimyasal peeling yapabilirsiniz. Peki nasıl yapacaksınız. bu konuda ise kadincadunya.org sitesinden bir alıntı yapacağım.

TCA Peeling Oranı


Eğer tca yapmaya karar verdiyseniz, kafanızı karıştıran ilk sorun hangi oranda tca uygulamanız sorusudur. İnternette genellikle açık tenliler için az oran (tca %15), buğday tenililer için (tca %20) koyu tenliler için daha yüksek oranlar (tca %25) tavsiye ediliyor.

Benim bu konudaki önerim teninize bakmaksızın düşük oranlı tca ile başlayıp yetersiz gelirse oranı yükseltmek. Yani %15 tca satın alıp cildinizdeki durumuna bakıp yetersiz gelirse ikinci seansta daha yüksek oranlarda kullanmanız.


TCA Peeling Kullananlar


Tca peeling kullanımı için gene bir sürü bilgi geziyor. 1 dakika tutun diyenlerden 5 dakika tutun diyenlere kadar envai bilgi mevcut ama, bu noktada kesin bir şey varki tca'yı cildinize 3 sefer sürmeniz gerektiği. Tca peelingi cildinize 15-20 saniye aralıklarla 3 sefer sürerseniz asitin daha iyi etki etmesini sağlarsınız, Dolayısıyla asiti 3 sefer cildinize sürdükten sonra ortalama 30 saniye kadar beklerseniz cildinizdeki uygulama oldukça iyi olacaktır. Bu zaman hesabından çıkan sonuç tca peelingi cildinizde 2 dakika civarında cildinizde bekletmeniz gerekiyor.

Tca peeling kullanırken bilmeniz gereken bir diğer konu pamuk yardımıyla sürün, yani kulak çubuğu cildinizdeki alan genişsse oldukça zor oluyor, yumuşak pamuk kullanmanız yeterli. Disk pamukların ürünü emdiği biliniyor, bu yüzden yumuşak hidrofil pamuk yardımıyla 3 sefer uygulayıp 2 dakika civarında beklemeniz yeterli gelir. Sonrasında bol suyla yıkamanız gerekiyor hepsi bu. Bol suyla cildinizi yıkayın.

TCA Peeling Faydaları


Bu yazının konusu olarak cilt lekelerini ele aldık, cilt lekeleri üzerinde tca dan daha etkili bir madde ben bilmiyorum. Çünkü cilt üstündeki deriyi soyduğu için lekeleri açıyor, 2-3 uygulama sonrası elveda lekeler. Ancak cilt lekeleri için tca yı kullanıyorsanız cildinizin soyulması ve daha sonraki 1 hafta boyunca dikkatli olmanızda fayda var.

TCA Peeling Zararları


Tca peeling için genelde insanlar korkarlar, ama forum yazılarını okuduğunuzda görürsünüz ki, ilk uygulamadan sonra korkacak bir şey olmadığını yazıyor insanlar. TCA denilen asitin cildin üst derisini yaktığını ve zarar vermeden soydurduğunu biliyoruz. TCA uygulamasında görebileceğiniz zarar cildiniz soyulduktan sonra ısı ve ışığa maruz kalırsanız açığa çıkar. 

Ayrıca uygulamayı yukarıda bahsettiğim gibi düşün orandan başlayıp yüksek orana göre yaparsanız asitin cildinizi çok soyması ve cildinize ağır gelmesi olasılığını bertaraf edersiniz. Ayrıca doktorların %30-%40 gibi oranlarda uygulama yaptıklarını da hatırlatayım. Ama evde yaptığımızdan dolayı daha düşük oranlardan başlamak iyidir.


TCA Cilt Lekesini Nasıl Geçiriyor


Tca peelingi ile cildinizi soymak için uyguladığınızda dikkat etmeniz gereken ikinci aşama başlıyor, bu aşama tca nın soyulması ve ondan sonraki hafta. Tca peelingi yüzünüze 3 sefer sürüp yıkayarak asiti sonlandırdığınızda, cildinizde kızarma morarma vb durumlar olur, merak etmeyin soyulunca geçecek. Bu aşamadan sonra sizin yapmanız gereken şeyse, çinko oksit içeren ürünler kullanmak, çinko oksit cildi yeniliyor ve kızarıklığı geçiriyor, zaten bebek pişik kremlerinde bu yüzden kullanılır. Ayrıca cildinize saf e vitamini ve b5 vitamini uygulamanız durumunda cildiniz daha kolay soyulur ve hızlı iyileşir. 

Cildinize bu vitaminleri ve maddeleri uyguladığınızda cildiniz soyulmaya başlayacak tahmini olarak 3-7 gün arasında soyulma başlar. Fakat cildinizi kendiniz soymaya kalkmayınız. Bırakın cilt o kabukları atsın. Alttan gelen taze deri hafif kızarık olabilir bu da sizi korkutmasın soyulma bitikten sonraki 1 hafta içerisinde o renk de geçecektir.

Cilt lekeleri eğer çok yüzeydeyse soyulan deride kaldığını görebilirsiniz. İnatçı cilt lekeleri veya si,vilce lekeleriniz varsa 3-5 seans arasında bu lekelerden kurtulursunuz. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar kafanıza takılan sorular varsa yorum kısmından sorun seve seve cevaplarım. Kaynak: https://www.kadincadunya.org/2014/11/cilt-lekesine-tca-peeling-uygulamasi.html

Evet uzun bir yazı oldu umarım faydalanabilirsiniz. Sorularınız olursa yorum bölümüne çekinmeden sorun cevaplayayım.
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilcelere Bitkisel Bakım ve Kimyasal Peeling
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
4 Ocak 2017 19:42

Merhabalar, öncelikle bir süredir cilt sorunlarını asitlerle nasıl çözebileceğimizi araştırıyorum ve kaçtır blogunuza rastlıyoruz :) Ben yazdıklarınızdan bu konuda oldukça bilgili olduğunuza inandım.Benim birden fazla cilt problemim olması ve bu alanda da etkili ürünlerin oldukça fazla olması sebebiyle kafam karıştı ve size danışmak istedim. Öncelikle karma bir cildim var. T bölüm yağlı yanaklarım ise normal. Alnında kapalı komedonlar mevcut, burun bölgemde ise siyah noktalar fazlasıyla var ve gözeneklerin geniş. Yanaklarımda uzun zamandır geçmeyen kırmızı sivilce izleri var üstelik bu aralar biri bitmeden diğeri çıkan ağrılı sivilcelere sahibim. İnternetten %5 glikolik asit %10 laktik asit salisilik asit ve b3 vitamini sipariş verdim ama bunları nasıl kullanacağımı tam olarak belirleyemedim. Öncelikle var olan ağrılı sivilcelerin geçmesini sağlamak, daha sonra da sivilce izleri ve diğer problemlere karşı etkili bi yol denemek istiyorum. Biraz da işin içinde asit olduğu için korkuyorum o yüzden küçük yüzdelik dilimlerden sipariş ettim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama benim bu problemlere karşı elimde olan malzemelerle uygulayabileceği bi çözüm var mı? :) Bi öneriniz olursa çok sevinirim, teşekkür ederim.

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş