10 Kasım 2014 Pazartesi

Sivilce İzleri

Sivilce İzi


Sivilcelerle olan mücadelenin sonunda bir anı kalır yüzünüzde, evet sivilce izinin ta kendisidir bu. Sivilcelerinizi sıkarsanız veya gerekli tedaviyi zamanında yapmazsanız veya çok aşırı sivilce sorununuz varsa cildinizde sivilce izi kalmaması neredeyse imkansız.


Sivilce İzi Çeşitleri


İki tür sivilce izi vardır bunlardan ilki maküller denilen iz, diğeri skatris olarak adlandırılan sivilce izidir.


Maküller Sivilce İzi


Bu iz türü cildin yüzeyinde bulunan koyu renkli izlerdir, geçirilmesi skarlara göre daha kolaydır. Bu izler zamanla yok olabilen izler olmasına rağmen başı boş bırakmaya gelmez.

Skatris Sivilce İzi


Atrofik ve hipertrofik skatrisler olmak üzere ikiye ayrılırlar. En çok görülen iz çeşidi atrofik denilen çukurlu izlerdir. Hipertrofik denilen kabarık izler daha nadir gözükmektedir. Skatris denilen izlerin geçirilmesi daha zordur.

Sivilce İzi Nasıl Geçer


İnternette limon sürün, lavanta yağı sürün hurma sürün, sandal ağacı sürün, gül suyu sürün, salatalık sürün gibi saçma sapan yazılardan geçilmiyor. Sanırsınız salata yapacaklar. Bu tarz saçmalıklara inanıp boşa umutlanıp zaman kaybetmeyin. Sivilce izlerinizi kimyasal peeling, lazerle cilt soyma ve dermaroller ile geçirebilirsiniz. Bunun haricinde bitkisel sivilce izi geçirme, sivilce izi geçiren maskeler falan hava civadır ve bir işinize yaramaz.

Lazerle Sivilce İzi Geçirme


Lazerle cildinizi yakarak derinin soyulmasıyla birlikte sivilce izi geçirme yöntemidir, 3 ila 6 seans aralığında bu yöntemle sivilce izlerinizi geçirebilirsiniz. Lazerle sivilce izi geçirme işlemi doktorlarca yapılır ve fiyatı seans başına 150 lira ile 300 lira arasında değişir. Bu da minimum 500 lira ila 1800 lira arasında sivilce izlerinizden kurtulmanız anlamına gelir. Ancak lazerle sivilce izi geçirme noktasında bazı kişilerin izlerin geçmediği ve daha da arttığı şeklinde yorumlar var.

Dermaroller Sivilce İzi Geçirme


Dermaroller üzerinde 0,2 mm ile 2 mm arasında kalınlığı ve adedi değişen iğneli bir cihazdır. Cildin canlanmasını sağlamaya yarayan bir alettir, bu aletle sivilce izlerinizi doktor gözetiminde veya evde endi başınıza yapabilirsiniz. Ama dermaroller uygulamasında insanların yanıldığı birşey vardır dermaroller tek başına tedavi edici bir cihaz değildir. Yani aldınız dermarolleri o bölgeye sürdünüz sivilce izi veya skar geçmez. Bunun başka ajanlarca desteklenmesi lazım, doktorlar genelde e vitamini, a vitamini, c vitamini, gibi vitamin ve proteinler ile tedavi uygularlar. Yani gaza gelip dermaarollerle sivilce izi hadi yüzeyse olanlar neyse de skar geçirmeye kalkmayın. 

Kİmyasal Peeling Sivilce İzi Geçirme


Çeşitli asitler ile yapılan bir işlemdir. Doktorlar glikolik asit, laktik asit veya TCA, durum ağırsa fenolle bu işlemi yaparlar, kullanılan kimyasal asite göre soyulma vb. durumlar değişiklik gösterir. Sivilce izlerini geçirmede güvenilir bir yöntemdir. Ayrıca evde kendi başınıza yapabileceğiniz bir yöntem. Ama bu yöntemde dikattli olun, asit cildinize zarar vermez ama cildinizi soyduktan sonra iyi korumalısınız.



TCA %15 veya glikolik asit %25 ile cildinize kimyasal peeling yapabilirsiniz. Ayrıca bir başka metod %10 glikolik asitle 2 günde bir sivilce izlerinin olduğu bölgeyi silerseniz ve c vitaminli ürünler kullanırsanız sivilce izlerinde oldukça önemli sonuçlar alırsınız, tabi izler hafifse. Ama izler çok büyük skarlar falan varsa %25 tca ile 6 seansta sivilce izlerinizden ve skarlardan kurtulabilirsiniz. Diğer yöntemlere göre daha ucuz bir metod olan kimyasal peelingle dövme silme işlemi için örneğin doa kimyadan %25 TCA'yı 30 liraya edinebilirsiniz.

Sivilce izlerine dair bu yazı şimdilik bu kadar esen kalın. Yeni yazdığım sivilce izleri nasıl geçer yazıma bakabilirsiniz. Bu yazımla alakalı olarak sivilce izleri ve lekelerinden kurtulun yazımı da okuyabilirsiniz.


  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilce İzleri
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş