Buradasınız : Home
/ dermaroller sivilce izi
/ kimyasal peeling sivilce izi
/ lazer sivilce izi
/ sivilce izi
/ sivilce izi nasıl geçer
/ sivilce izleri
/ tca sivilce izi
/ Sivilce İzleri
10 Kasım 2014 Pazartesi
Sivilcelerle olan mücadelenin sonunda bir anı kalır yüzünüzde, evet sivilce izinin ta kendisidir bu. Sivilcelerinizi sıkarsanız veya gerekli tedaviyi zamanında yapmazsanız veya çok aşırı sivilce sorununuz varsa cildinizde sivilce izi kalmaması neredeyse imkansız.
İki tür sivilce izi vardır bunlardan ilki maküller denilen iz, diğeri skatris olarak adlandırılan sivilce izidir.
Bu iz türü cildin yüzeyinde bulunan koyu renkli izlerdir, geçirilmesi skarlara göre daha kolaydır. Bu izler zamanla yok olabilen izler olmasına rağmen başı boş bırakmaya gelmez.
Atrofik ve hipertrofik skatrisler olmak üzere ikiye ayrılırlar. En çok görülen iz çeşidi atrofik denilen çukurlu izlerdir. Hipertrofik denilen kabarık izler daha nadir gözükmektedir. Skatris denilen izlerin geçirilmesi daha zordur.
İnternette limon sürün, lavanta yağı sürün hurma sürün, sandal ağacı sürün, gül suyu sürün, salatalık sürün gibi saçma sapan yazılardan geçilmiyor. Sanırsınız salata yapacaklar. Bu tarz saçmalıklara inanıp boşa umutlanıp zaman kaybetmeyin. Sivilce izlerinizi kimyasal peeling, lazerle cilt soyma ve dermaroller ile geçirebilirsiniz. Bunun haricinde bitkisel sivilce izi geçirme, sivilce izi geçiren maskeler falan hava civadır ve bir işinize yaramaz.
Lazerle cildinizi yakarak derinin soyulmasıyla birlikte sivilce izi geçirme yöntemidir, 3 ila 6 seans aralığında bu yöntemle sivilce izlerinizi geçirebilirsiniz. Lazerle sivilce izi geçirme işlemi doktorlarca yapılır ve fiyatı seans başına 150 lira ile 300 lira arasında değişir. Bu da minimum 500 lira ila 1800 lira arasında sivilce izlerinizden kurtulmanız anlamına gelir. Ancak lazerle sivilce izi geçirme noktasında bazı kişilerin izlerin geçmediği ve daha da arttığı şeklinde yorumlar var.
Dermaroller üzerinde 0,2 mm ile 2 mm arasında kalınlığı ve adedi değişen iğneli bir cihazdır. Cildin canlanmasını sağlamaya yarayan bir alettir, bu aletle sivilce izlerinizi doktor gözetiminde veya evde endi başınıza yapabilirsiniz. Ama dermaroller uygulamasında insanların yanıldığı birşey vardır dermaroller tek başına tedavi edici bir cihaz değildir. Yani aldınız dermarolleri o bölgeye sürdünüz sivilce izi veya skar geçmez. Bunun başka ajanlarca desteklenmesi lazım, doktorlar genelde e vitamini, a vitamini, c vitamini, gibi vitamin ve proteinler ile tedavi uygularlar. Yani gaza gelip dermaarollerle sivilce izi hadi yüzeyse olanlar neyse de skar geçirmeye kalkmayın.
Çeşitli asitler ile yapılan bir işlemdir. Doktorlar glikolik asit, laktik asit veya TCA, durum ağırsa fenolle bu işlemi yaparlar, kullanılan kimyasal asite göre soyulma vb. durumlar değişiklik gösterir. Sivilce izlerini geçirmede güvenilir bir yöntemdir. Ayrıca evde kendi başınıza yapabileceğiniz bir yöntem. Ama bu yöntemde dikattli olun, asit cildinize zarar vermez ama cildinizi soyduktan sonra iyi korumalısınız.
TCA %15 veya glikolik asit %25 ile cildinize kimyasal peeling yapabilirsiniz. Ayrıca bir başka metod %10 glikolik asitle 2 günde bir sivilce izlerinin olduğu bölgeyi silerseniz ve c vitaminli ürünler kullanırsanız sivilce izlerinde oldukça önemli sonuçlar alırsınız, tabi izler hafifse. Ama izler çok büyük skarlar falan varsa %25 tca ile 6 seansta sivilce izlerinizden ve skarlardan kurtulabilirsiniz. Diğer yöntemlere göre daha ucuz bir metod olan kimyasal peelingle dövme silme işlemi için örneğin doa kimyadan %25 TCA'yı 30 liraya edinebilirsiniz.
Sivilce izlerine dair bu yazı şimdilik bu kadar esen kalın. Yeni yazdığım sivilce izleri nasıl geçer yazıma bakabilirsiniz. Bu yazımla alakalı olarak sivilce izleri ve lekelerinden kurtulun yazımı da okuyabilirsiniz.
Sivilce İzleri
4/
5
Oleh
Unknown
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bu Blogda Ara
Tüm Yazılar
-
►
2016
(2)
- ► Kasım 2016 (2)
-
▼
2014
(9)
- ► Aralık 2014 (1)
- ► Ağustos 2014 (6)
-
►
2013
(4)
- ► Nisan 2013 (1)
- ► Şubat 2013 (2)
-
►
2012
(9)
- ► Aralık 2012 (2)
- ► Eylül 2012 (3)
- ► Ağustos 2012 (2)
- ► Temmuz 2012 (1)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Popüler
En Son Sorular
İzleyiciler
Facebook Takip
Kategoriler
acnecinamide
1
akne
1
aknetrent
1
Azelderm
1
b3 vitamini
1
baobab
1
BB Krem
1
benzamycin
1
Bepanthol
1
biyosülfür
1
cilt maskesi
1
Cleocin-T
1
Cleocin-T Topikal Solüsyon
1
CLINDOXYL
1
çay ağacı yağı
1
çinko oksit
1
dermaroller sivilce izi
1
en etkili siyah nokta temizliği
1
Eritretin
1
Expigment
1
fito
1
fito krem
1
fucidin
1
Garnier
1
glikolik asit
1
güzellik maskesi
1
hametan
1
imex
1
isotrexin
1
kırmızı sivilce izi
1
kil maskesi
1
kimyasal peeling sivilce izi
1
kozmetik sivilce
1
laktik asit
1
lanata suyu sebum
1
Lavanta
1
lazer sivilce izi
1
M-FURO
1
madecassol
1
makyaj malzemesi sivilce
1
masturbasyon
1
NADIXA
1
niacin
1
niasin
1
nikotinamid
1
roaccutan
1
salisilik asit
1
sebamed clear face
1
sırtta sivilce
1
Silverdin
1
sivex
1
sivilce
4
sivilce azaltmak
2
sivilce bakımı
2
siyah nokta
2
Skinoren Krem
1
Sudocrem
1
tca sivilce izi
2
thiocilline
1
yüz maskeleri
1
zoretanin
1