2 Ekim 2017 Pazartesi

Thiocilline


Siz değerli okurlarım için hazırladığım makalede thiocilline kremi üzerine bir araştırma yaptım. Yazımda thiocilline kremi nedir , nasıl kullanılır , yan etkileri nelerdir , fiyatı nedir sorularına cevap aradım. Blogumda aktardığım bilgiler insanların deneyimleri ve internet üzerinden edindiğim bilgilerin süzgüsüdür. Net bir şekilde altını çizmek de yarar görüyorum hiç bir şekilde herhangi bir ilacın tanıtımını veya reklamını yapmak gibi bir derdim yoktur.Ayrıca blogum tıbbi anlamda bir tavsiye içermediğinden kaynaklı , ilaçların doktor kontrolünde kullanmasını tavsiye etmektedir. Ayrıca internet araştırmaları sırasında karşıma çıkan saçma sapan thiocilline krem kullanın şu rahatsızlığınıza iyi gelsin , bunun içinde kullanılır gibi kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin.Herhangi bir cilt probleminiz olduğunda mutlaka dermatologlara başvurmanızı öneriyoruz.

Thiocilline Krem



Bu pomad cilde uygulanmaktadır. Thiocilline kremin etkin maddesi ; 30 gram basitrasin 15000 UL ve neomisin sülfat 150 mg içermektedir.

Yardımcı madde olarak ise; vazelin likid, beyaz vazelin içermektedir.

Thiocilline Nedir ve Ne İçin Kullanılır?


Thiocilline 30 gram tüp içerisinde kullanıma sunulmuştur. Beyaz renklidir. Derideki iltihap, mikrobik durumlar, yaralanmaları kontrol etmede kullanılır. Thiocilline’in içinde bulunan basitrasin ve neomisin birçok bakteri türüne karşı oldukça etkili antibiyotiklerdir.

Thiocilline’in kullanım alanları ise derideki bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonlar, dış kulakta meydana gelen hastalıklar, yaralar, cilt travmaları, meme başı çatlakları ve yanıklardır.

Thiocilline'i  Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekilenler

Thiocilline kullanmadan önce aşağıdaki durumlara sahipseniz lütfen kullanmayınız.
  • İlacın ana maddeleri veya yardımcı maddelerine karşı alerjik bir reaksiyonunuz varsa
  • Kulak zarının delinmiş olduğu dış kulak yolu hastalıkları için kullanım yapmayınız.

Thiocilline Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Çok geniş yüzeylere uygulama yaparsanız bir miktarı emilip kana geçebilir böyle durumlarda başka mikroorganizmaların üremesi söz konusu olabilir.
  • Meme başı çatlakları için kullanan anneler ilacı kullanmadan pomadı meme başından iyice silerek temizleyip çocuğu öyle emzirmelidir.
  • Uyarılara özenle uyunuz, uyarılardan herhangi birisi başınıza geldi ise lütfen doktora bu durumla ilgili bilgi veriniz.
Thiocilline' in yiyecek ve içecek ile beraber kullanımı
Thiocilline ile yiyecek içecekler arasında negatif ilişki yoktur.

Hamilelikte Thiocilline Kullanımı

İlaç kullanılmadan önce doktora danışılmalıdır. Doktora hamile olduğunuzu veya amaçladığınızı bildirin. Hamileler bu ilaçtan uzak durmalıdır. Eğer ilacı kullanırken hamile kalırsanız direkt doktora gidiniz ve durumu bildiriniz.

Emziren Anneleri Thiocilline Kullanımı

İlaç kullanılmadan önce doktora bilgi verilmelidir. İlacın anne sütüne geçmesi ile ilgili bir araştırma yoktur bunun için ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Meme başı için kullanan anneler ilacı kullandıktan sonra meme başını güzelce temizleyip ondan sonra emzirme işlemine geçmesi gerekir.


Thiocilline'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında Önemli bilgiler
Uyarılması gereken bir yardımcı madde içerikte yoktur.

Thiocilline Diğer ilaçlar ile Birlikte Kullanımı

Diğer ilaçlarla olumsuz bir etkileşim bildirilmemiştir.

Eğer aktif olarak şu anda bir ilaç kullanıyorsanız tedaviye başlamadan önce doktora bu konuda bilgi veriniz.

Thiocilline Nasıl Kullanılır? 

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Günde 3-4 defa temiz cilde uygulanmaktadır.

Thiocilline Uygulaması

Hastalıklı bölgeye uygulanır. Doktorunuz farklı bir şey söylemediği sürece talimata uygun kullanın. Ekstra soruları doktor ve eczacıya sorunuz.

Böbrek/Karaciğer Yetmezliği Çekenlerin Thiocilline Kullanımı

Bilgi olmamakla birlikte böbreklerinizde sorun varsa dikkatli kullanın. Thiocilline kullandıktan sonra etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğunu düşünüyorsanız doktora bildirin. Thiocilline kullanmanız gereken dozdan fazla aldı iseniz doktora gidiniz durumu bildiriniz.

İlacı kullanmayı unuttuğunuz zaman denge için çift doz almayınız.

Thiocilline kremi bıraktığınız zaman her hangi bir olumsuzluk beklenmemektedir.

Thiocilline Olası Yan Etkileri

  • Deride kızarıklık,
  • Şişme,
  • Kabuklanma,
  • Kaşıntı

Thiocilline Fiyatı

Thiocilline reçeteli bir ilaçtır. Thiocilline normal reçeteli bir ilaç olduğundan kaynaklı eczaneden tedarik etmeniz gerekiyor. Thiocilline eczanede KDV'li fiyatı 6.57 TL'dir. Konusu gelmişken tekrar değinmek isterim ; thiocilline veya başka herhangi bir ilacı doktor kontrolü olmadan kullanmamalısınız.

Thiocilline Muhafaza Koşulları

İlacı çocukların göremeyeceği erişmeyeceği yerlerde oda sıcaklığında ve 25 derecenin altında saklayın. Thiocilline kullanımdan sonra çevreye ve şehir suyuna atmayınız çevre korumak amacı ile eczacıdan bilgi alınız.

Son kullanma tarihine uygun kullanım önerilir. Tarihi geçen ilaçları kullanmayınız.

Thiocilline ilacı en çok Malatya'da kullanılır ; Malatya'dan sonra sırasıyla Sakarya , Sivas , Diyarbakır , Kayseri illeridir.

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Thiocilline
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
Adsız
7 Şubat 2018 21:14

Anlamadım açıkcası ne için kullanıcaz bu kremi sivilceler falanmı

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş