8 Ekim 2017 Pazar

ROACCUTANE


Siz değerli okurlarım için hazırladığım makalede roaccutane sivilce hapı üzerine bir araştırma gerçekleştirdim. Yazımda roaccutane sivilce hapı nedir , nasıl kullanılır , yan etkileri nelerdir , fiyatı nedir soruları üzerinde durdum. Blogumda yazdığım bilgiler insanların deneyimleri ve internet üzerinden edindiğim bilgilerin derlemesidir. Net bir şekilde söylüyorum herhangi bir ilacın tanıtımını veya reklamını yapmak gibi bir derdim bulunmamaktadır. Ayrıca blogum tıbbi anlamda bir tavsiye içermediğinden kaynaklı , ilaçların doktor kontrolünde kullanmasını önerilmektedir. Ayrıca internet araştırmaları sırasında karşıma çıkan saçma sapan roaccutane kullanın şu rahatsızlığınıza iyi gelsin , bunun içinde kullanılır gibi kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin.Herhangi bir cilt probleminiz olduğunda mutlaka dermatologlara başvurmanızı ısrarla tavsiye ediyorum.


Roaccutane Kullanımı



Roaccutane 20 miligram yumuşak jelatin kapsül ağızdan alınarak kullanılır.

İlacın etkin maddesi İzotretinoin’dir.




Roaccutane ilacının yan maddeleri ; rafine soya yağı, hidrojenize soya yağı, kısmi hidrojenize soya yağı,san balmumu, jelatin, gliserol, sorbitol, mannitol, hidrojenize hidrolize nişasta, titanyumdioksit (El 71), kırmızı demir oksit (E 172) ve baskı mürekkebi içinde şelak, siyah demiroksit (El 72) ve propilen glikol.


Roaccutane  Nedir ve Ne İçin Kullanılır?


  • Roaccutane etkin madde olarak A Vitamin içerikli ve retinoid grubuna dahil olan izotretinoin içerir.
  • Roaccutane ambalajlarında 3’e ayrılmış 10’arlı kapsül olarak 30 adet kapsül bulunmaktadır.
  •  Roaccutane sivilcenin şiddetli tipleri için kullanılır. Nodüler, yumrulu, konglobat ve kalıcı yara izi riski bulunan sivilceler için kullanılır.
  • Roaccutane sivilce tedavisi için tüm akne karşıtı tedavileri kullanıp sonuç alamadığınız durumlarda kullanılan bir ilaçtır.
  • Roaccutane tedavisi ancak dermatolojik olarak uzmanlık yetkisi bulunan bir doktor tarafından verilir ve denetlenir.



Roaccutane Hangi Koşullarda Kullanılmaz


Eğer Soyaya veya ROACCUTANE içerisinde bulunan yardımcı maddelere karşı duyarlı iseniz uzak durunuz. Bu ilacın içeriğinde izotretinoin ve soya yağı da bulunmaktadır.

  •  Hamile iseniz veya hamile kaldı iseniz.
  • Emzirmekte iseniz.
  • Karaciğer hastalığınız bulunuyorsa.
  • Kan değerleriniz yüksek ise örneğin yüksek kolestrol ve trigliseridler
  • Eğer bünyenizde bulunan A vitamini hastalık derecesinde yüksek ise ( A hipervitaminozisi)
  • 12 yaşından küçük çocuklar için kullanılmaz. Ergenliğe girmiş 12 yaşından büyük çocuklar kullanabilir.
  • Eğer tetrasiklin kullanarak tedavi görüyor iseniz ilaçtan uzak durunuz.




Roaccutane Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Kadın hastalar için tavsiyeler:
Roaccutane çok güçlü bir ilaç olduğu için doğmamış bebeğinize zarar vermesi olasıdır. Medikal dil ile teratojeniktir. Ayrıca ilaç düşük riskini artıran özellik göstermektedir.


  • HAMİLE İKEN KESİNLİKLE ROACCUTANE KULLANMAYIN.
  •  Roaccutane'ı eğer aktif olarak emziriyor iseniz kullanmayınız. İlacın anne sütünden bebeğe geçip, bebeğe zarar verme olasılığı bulunmaktadır.
  • Eğer tedavi sırasında hamile kalma ihtimaliniz bulunuyorsa ilaçtan uzak durunuz. Çünkü hamile kalma ihtimali olan kadınlar için ilaç kusurlu doğuma sebebiyet verme ihtimali nedeni ile çok katı kurallar ile reçete edilebilmektedir. Kurallar aşağıda anlatılmıştır.
  •  Roaccutane sadece antibiyotik ve diğer sivilce karşıtı tedavilerden sonuç alınmadığı zaman kullanılır.
  •  Roaccutane için doğumda ne kadar zararlı olduğunu ve hamile kalmamanız gerektiği hakkında doktorunuz bilgi vermiştir. Vermedi ise bilgi alınız.
  •  Roaccutane kullanırken doğum kontrolü yöntemini kullanmanız gerekmektedir. Doktorunuz size bu konuda bilgi verebilir veya doğum kontrolü konusunda uzman bir hekime yönlendirebilir.
  • Doğum kontrol yöntemlerinden kondom, spermisid gibi doğumu önleyen en etkili 2 yöntemi Roaccutane tedavisine başlamadan 1 ay önce tedavi aktif iken ve tedavi bittikten 1 ay sonra kullanmanız gerekmektedir.( Tedavi bittikten sonra 1 ay süresince ilacın maddeleri vücutta bulunmaktadır) Doktorunuz Roaccutane tedavisine aktif olarak başlamadan size hamilelik testi yapacaktır.
  •  Roaccutane kullanır iken adet görmeseniz, cinsel aktifliğiniz olmasa bile doğum kontrol yöntemi uygulayınız. Doktor aksini bildirmediği sürece.
  • Aylık olarak doktora gitmenin ve doktorunuz ekstra verdiği hamilelik testleri sizin için gereklidir. Roaccutane kullanmayı bıraktıktan 5 hafta sonra test yaptırınız ve tedavi boyunca ve tedavi bittikten 1 ay süresince hamilelikten uzak durunuz.
  • Doktorunuz size riskleri anlatan bir kağıt verecek ardından gerekli bilgilendirmeleri yaptığına ve sizin onayladığınıza dair bir form imzalatacaktır.


Roaccutane kullanırken veya tedaviyi bıraktıktan sonraki 1 ay içinde hamile kalmanız durumunda hemen ilaç alımını durdurun. Doktora gidin. Tavsiyeleri doğrultusunda hareket edin. Doktor Roaccutane kullanan hanımlar için hazırlanmış hamilelik ve hamilelikten korunma yolları ile alakalı bilgiler veren yazılı dokümanı size gösterecektir. Doktorunuzdan bu materyalı isteyiniz.


Erkek hastalar için tavsiyeler:

Roaccutane’ın sperme olumsuz etki vermesi beklenmez. Yalnız kullanan erkek hastaların semeninde çok düşük seviyede izotretinoin bulunur. Bu miktar partnerin doğmamış bebeğine zarar vermeyecek kadar az seviyededir. İlacı başkası ile özellikle kadınlar ile paylaşmayınız.

Tüm Hastalar için tavsiyeler:


  • Eğer önceden depresyon, intihar girişimi, ruh hastalığı gibi ruhsal problemler yaşadı iseniz veya bunlarla alakası olan ilaçlar kullanıyor iseniz doktora bu durumu bildirin.
  •  Roaccutane genel olarak kolestrol ve trigliseridler gibi kan yağlarını aktif olarak artırmaktadır. Roaccutane kullanırken doktorunuz her ay düzenli olarak bu seviyeleri ölçecektir. Eğer şu an yüksek kan yağına sahipseniz, yüksek kan şekeriniz varsa, aşırı kilolu iseniz, alkol bağımlılığınız varsa doktora bu konuda bilgi veriniz. Böyle durumlar için daha sık kan testi gerekebilir. Eğer kan yağlarınız yüksek oranda çıkarsa ilacın dozu doktor tarafından azaltılabilir veya kesilebilir.
  •  Roaccutane karaciğere etki ederek enzim değerlerini artırabilir. Doktor Roaccutane tedavisi sırasında öncesinde ve sonrasında bunu ölçen kan testleri yapacaktır. Eğer bu oran yüksek çıkarsa doktor dozu azaltabilir veya ilacı kesebilir.
  •  Roaccutane kullanımı sırasında kan şekerinizi artırabilir. Nadir de olsa bazı hastalar şeker hastalığına yakalanabilir. Eğer şu anda şeker hastası veya aşırı kilolu veya alkolikseniz doktorunuz tedavi boyunca şeker değerlerinizi ölçecektir.
  • İlacın yoğun etkisi ile cildiniz kuruyabilir. Tedavi süresince nemlendirici merhem veya krem dudaklar içinde çatlamaları önlemek için krem kullanmalısınız. Cildin tahrişini engellemek için pul pul dökülmeyi engelleyen ve sivilce karşıtı diğer ürünlerden kaçının.
  • Fazla güneş ışığına çıkmaktan uzak durunuz. Güneş lambası içerikli cihazlardan uzak durun. Cildiniz tedavi boyunca güneş ışığına duyarlılık olarak fazla duyarlı olabilir. Güneşe çıkmadan önce en az 15 koruma faktörlü güneş koruyucu kullanınız.
  • Ekstradan herhangi bir kozmetik cilt tedavisinden uzak durunuz. Roaccutane cildin direncini azaltabilir. Tedavi aktif iken ve tedavi bittikten sonraki 6 ay süresince ağda, dermabrazyon( ciltteki ben ve leke yok etme yöntemi), lazer tedavisi olmayınız. Bu gibi işlemler yara izlerine, cildin tahrişine seyrek olmakla birlikte ciltte renk değişimine neden olabilir.
  • Yoğun egzersizlerden ve fiziksel aktivelerden uzak durunuz.Roaccutane kas ve eklemlerde ağrıya neden olabilir. Çok aşırı aktivite ise daha kötü sonuçlara neden olabilir.
  •  Roaccutane kullanımı sırasında A vitamini içerikli takviyelerden uzak durunuz. Her ikisini kullanmak yan etkilerin gerçekleşme oranını artırabilir.
  •  Roaccutane kullanımı aktif iken ve tedavi bittikten sonraki 1 ay boyunca kan vermeyiniz. Eğer kan verirseniz bu kanda hamile bir bayanda kullanılır ise bebeği sakat doğabilir.


Bu uyarılara rastladı iseniz veya geçmişte başınıza geldi ise lütfen doktorunuzu bu konuda bilgilendiriniz.

Roaccutane Fiyatı

Roaccutane normal reçeteli bir ilaçtır. Bundan kaynaklı Roaccutane ancak eczanelerden edinebilirsiniz.Roaccutane eczane fiyatı KDV dahil 54.11 TL'dir.



Roaccutane Kullanırken Hangi Gıdaları Tüketmelisiniz




Hamilelik

  •  Kullanımdan önce doktora başvurulmalıdır. Hamileyken kullanmamalısınız.
  • Roaccutane kullanımı sırasında veya kullanımı bitirdikten 1 ay sonraki dönem içerisinde hamile kalırsanız hemen ilacı bırakın ve doktora gidin. Tavsiyelerine uyunuz.



Emzirme


  • Roaccutane kullanmadan doktora danışınız. Emzirirken Roaccutane ilacından uzak durmalısınız.Bebeğe geçme ihtimali bebekte sorunlar oluşturma ihtimali bulunmaktadır.



Araç ve makine kullanımı


  • ROACCUTANE kullanırken gece görme problemleri yaşayabilirsiniz. Bu aniden başınıza gelebilir. Nadiren de olsa tedavinin kesilmesi durumunda görme bozukluğu devam etmektedir. Çok seyrek olsa da bitkinlik ve sersemlik bildirilmiştir. Bu durumlar meydana gelirse araç makine kullanımından uzak durunuz.

Roaccutane Hakkında


ROACCUTANE içerisinde soya yağı bulundurmaktadır. Soya yağı alerjiniz mevcut ise ilacı kullanmayınız. Eğer doktorunuz size daha önce bazı şekerlere karşı vücudunuzun olumsuz etkisini bildirdi ise ürünü kullanmadan doktora bildirin.


Roaccutane Diğer İlaçlar ile Kullanımı


  • Roaccutane tedavisine başlamadan önce önceden kullandığınız veya şu an aktif olarak kullandığınız ilaçlar mevcut ise doktorunuza bildirim yapınız.
  • Roaccutane kullanıma başladığınız zaman A vitamini takviyesi veya tetrasiklin türü antibiyotiklerden uzak durunuz. İlave olarak cilt tedavisinden de uzak durunuz. Cilde yumuşaklık veren nemlendirici etkili kremler kullanabilirsiniz.



Çocuklarda ve Ergenlik Çağındakilerin Kullanımı

Roaccutane 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz. 12 yaşından büyük çocuklarda ise ergenliğe girenler için kullanılabilir.








Roaccutane Kullanımı

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

  •  Normal olarak başlangıç dozu, vücut ağırlığınızın 0.5 mg ile çarpılması sonucu çıkan miktar kadar ilaç kullanımı uygundur. Örneğin 80 kilogram iseniz 80*0,5mg’dan 40mg’lık doz ile başlamanız gerekmektedir.
  • ROACCUTANE kapsüllerini günde 1 veya 2 kez tok karnına kullanınız.
  • ROACCUTANE kullanımı sırasında vücudunuzun tepkisine göre doktorunuz doz ayarlaması yapabilir. Bu uyuma göre değişir. Çoğu hasta için doz aralığı günde kilonun 0.5-1.0 miligram ilaç ile çarpılması sonucunda çıkan sonuç olmaktadır.
  • ROACCUTANE tedavisi genel olarak 4 ay ile 6 ay arasında sürmektedir. Çoğu hasta bir tedavi döneminde sağlığına kavuşur. Sivilceleriniz tedavi bittikten sonraki 8 hafta içerisinde iyileşme eğilimi gösterebilir. Bu arada akne tedavisi almayınız.
  • ROACCUTANE tedavisi sırasında ilk başlarda sivilceleriniz oldukça artabilir bu duruma ve eleştirilere sabır gösteriniz zaman ile geçecek cildiniz güzelleşecektir.




Roaccutane Nasıl Kullanılır

Kapsüller ağızdan alınıp tok olarak kullanılır. İçecekle veya yemek eşliğinde bütün olarak kullanınız.



Çocuklarda Kullanım

Roaccutane 12 yaş altı çocuklarda kullanılmaz. 12 yaştan büyüklerde ise ergenlik dönemine bakılır girdi ise kullanılır. Özel bir doz ayarı yoktur.



Böbrek Yetmezliği

Eğer yoğun bir böbrek yetmezliği probleminiz varsa günde düşük doz olarak 10 miligram ile başlayınız. Ve bu doz doktor tarafından daha sonra dayanabileceğiniz en yüksek seviyeye çıkarılacaktır. Eğer vücudunuz yüksek doza dayanmıyorsa size düşük doz önerilir. Bu da uzun süreli bir tedaviye ve aknenizin yeniden oluşma riskine işaret edebilir.

Karaciğer Yetmezliği

Eğer karaciğerinizde problem varsa ilaçtan uzak durulmalıdır. İlaç karaciğer üzerinde oldukça etkindir.


Doktor ekstra uyarılarda bulunmadığı sürece bu uyarıları dikkate alınız. İlacı zamanında kullanınız. Doktor size Roaccutane tedavinizin ne kadar süreceğini bildirecektir. Tedaviyi erken keserseniz istediğiniz sonuçlarını alamazsınız. Sabrederek düzenli kullanım ile sonuçlar güzel olmaktadır. Roaccutane kullandıktan sonra eğer sizin için çok güçlü veya zayıf etkiler oluşuyorsa bunu acilen doktora bildiriniz.
İlacınızı zamanında almayı unutmayınız. Roaccutane’ı fazla dozda aldı iseniz doktora başvurarak bunu bildirin.
Roaccutane dozunu almayı unuttu iseniz bunu aklınıza geldiği anda alınız ama diğer kullanım süresine çok yakınsanız almayınız.

Eğer unuttuğunuz bir doz olursa ve aklınıza gelirse çift doz uygulamayınız. Ancak diğer doza uzun süre varsa o zaman ilaç alınabilir.


Roaccutane ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler yoktur.


Roaccutane Yan Etkileri

ROACCUTANE kullanımı sonrasında diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi duyarlı kişilerde etkiler görülebilir. Bu etkilerin bazıları ciddi boyutlarda olabilir ve hastaneye yatmanız gerekebilir. Aşağıdaki etkiler meydana gelirse ROACCUTANE kullanımını durdurun ve doktora gidin.

Şiddetli(anafilaktik)reaksiyonlar: boğazda, yüzde, dudaklarda ve ağızda ani şişme ile oluşan nefes alıp verme ve yutkunma zorlukları. Ayrıca ellerin, ayakların ve bileklerin aniden şişmesi.
Bunların hepsi çok ciddi yan etkiler demektir bunlardan birisi varsa ilaca alerjiniz var demektir ve ilaçtan uzak durmanız gerekmektedir.



  • Kan testlerinde görülen artmış karaciğer enzimleri
  •  Ciltte kuruluk, özellikle dudaklarda ve yüzde; ciltte iltihap, dudaklarda çatlak ve iltihap, döküntü, hafif kaşıntı ve soyulma. Tedavinin başından itibaren nemlendirici krem kullanılmalıdır.
  •  Cilt normale göre daha kırmızı ve daha hassas olabilir, özellikle yüz.
  •  Kolay çürüme, kanama veya pıhtılaşma - eğer pıhtılaşma hücreleri etkilenirse
  •  Kansızlık - yorgunluk, sersemlik, solgun cilt - eğer kırmızı kan hücreleri etkilenirse
  •  Beyaz kan hücre sayısında azalma (nötropeni) sonucu enfeksiyonlara yatkınlıkta artış -eğer beyaz kan hücreleri etkilenirse
  •  Gözde(konjonktivit) ve göz kapağı bölgesinde iltihaplanma; gözlerde kuruluk ve tahriş hissi. Uygun göz damlası için hekiminize danışınız. Eğer gözleriniz kuruyorsa ve lens kullanıyorsanız, lens yerine gözlük takmanız gerekebilir.
  •  Sırt ağrısı; kas ağrısı; eklem ağrısı.
  •  Kan yağlan seviyelerinde değişiklikler (HDL ve trigliseridler dahil)


Yaygın Yan Etkileri

  •  Baş ağrısı
  •  Hafif burun kanamalarına sebep olan, burun içinde kuruma ve kabuklanma
  •  Boğazda ve burunda yara ve iltihap.
  •  Kanda yüksek kolesterol seviyeleri
  •  İdrarda protein veya kan








Roaccutane İlacın Seyrek Yan Etkileri(Her 1000 hastanın en fazla 1 tanesini etkileyebilir)



  •  Döküntü ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar.
  •  Depresyon ve ilgili bozukluklar. Bunun işaretleri; üzgün ve boş ifade, ruh değişiklikleri, endişe (anksiyete), ağlama nöbetleri, hırçınlık, mutsuzluk, sosyal veya spor aktivitelere olan hevesin kaybedilmesi, aşın veya çok az uyuma, kiloda veya iştahta değişiklikler,okul veya iş performansında azalma veya konsantrasyon sıkıntısını içerir.
  •  Var olan depresyonun kötüleşmesi.
  •  Sert veya saldırgan olma.
  •  Saç kaybı(kellik).

Bu sadece geçici bir süre içindir. Tedavi sonlandırıldıktan sonra saçınız eski haline döner.


Çok Seyrek Etkileri(Her 10.000 hastanın en fazla 1 tanesini etkileyebilir)



  • Bazı hastalar, kendilerine zarar verme veya hayatlarım sonlandırma düşüncesi (intihar düşünceleri) içerisinde olmuştur, hayatlarını sonlandırmaya (intihar teşebbüsü)çalışmışlardır veya hayatlarını sonlandırmışlardır. Bu hastalar depresyondaymış gibi görünmeyebilir.
  •  Olağandışı davranış.
  •  Ruhsal denge bozukluğu: sesler duyma veya gerçekte var olmayan şeyleri görme gibi gerçekle bağlantı kaybı.
  •  Ciltte veya gözlerde sanlık ve yorgun hissetme. Bunlar hepatitin işareti olabilir.
  •  İdrara çıkmada zorluk, şişmiş ve kabarık göz kapaklan, aşın derecede yorgun hissetme. Bunlar böbrek iltihabının işaretleri olabilir.
  •  Mide bulantısı ve kusma ile birlikte sürekli baş ağrısı ve bulanık görme dahil görüş bozuklukları. Bunlar, özellikle ROACCUTANE tetrasiklinler olarak adlandırılan antibiyotikler ile birlikte alındığında, selim intrakraniyal hipertansiyonun belirtileri olabilir.
  •  Şiddetli kas kasılması, halsizlik, sersemlik.
  •  Kanlı veya kansız ishal, dışkıda ve dışkı bölgesinde kanama, mide bulantısı ve kusma ile birlikte şiddetli karın ağnsı. Bunlar mide durumunun ciddiyetini gösterebilir ve bazen ROACCUTANE tedavisi kesildikten sonra da devam edebilir. Bu şikâyetlerinizi hemen doktorunuza iletiniz. Doktorunuz gerekirse ROACCUTANE tedavinizi sonlandıracaktır.
  •  Lenf bezleri şişebilir. Bu ciddi bir yan etkidir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
  •  ilk haftalarda akne kötüleşebilir ancak belirtiler zamanla iyileşir.
  •  Ciltte özellikle yüzde iltihaplanma, şişme ve normale göre koyulaşma.
  •  Aşın terleme veya kaşınma
  •  Işığa hassasiyette artma
  •  Tırnak kökünde bakteriyel enfeksiyonlar ve tırnak değişiklikleri
  •  Şişme, akma, akıntı
  •  Ameliyat sonrası yarada kalınlaşma
  •  Vücut kıllannda artış
  •  Geceleri daha az görebilirsiniz; renk körlüğü ve renk görüşünde kötüleşme.
  •  Işığa olan hassasiyet artabilir; fazla parlak güneş ışığından gözlerinizi korumak için güneş gözlüğü takma ihtiyacı duyabilirsiniz.
  •  Diğer görme problemleri, bulanık görme, çarpık görme, göz üzerinde bulutlu yüzey
  • (korneal bulanıklık, katarakt),
  •  Boğazda kuruluk, ses kısıklığı.
  •  Özellikle astımınız varsa aniden göğsün gerilmesi, nefesin kesilmesi ve hırıltı.
  •  Duyma zorlukları,
  •  Aşın susama; sık sık idrara çıkma gereksinimi; kan testleri kan şekerinizde artış gösterir. Bunlann hepsi şeker hastalığının işareti olabilir.
  •  Romatizma; kemik bozukluktan (büyümede gecikme, aşın büyüme ve kemik yoğunluğunda değişiklikler); büyüyen kemiklerin büyümesi durabilir.
  •  Yumuşak dokularda kalsiyum birikintisi, yaralı tendonlar, eğer hareketli egzersiz yapıyorsanız kanınızda yüksek seviyelerde kas bozulma ürünleri.
  •  Genel olarak iyi hissetmeme
  •  Kanda yüksek seviyelerde ürik asit
  •  Bakteriyel enfeksiyonlar
  •  Kan damarlarının iltihaplanması (bazen çürük ve kırmızı lekeler ile)




Roaccutane'ın Saklanması


Roaccutane çocuklardan uzakta onların erişemeyeceği yerlerde saklayınız. 25 C’nin altındaki oda sıcaklığında ışıktan ve nemden koruyunuz. Son kullanma tarihine dikkat ediniz. Son kullanma tarihinden sonra ilacı kullanmayınız.


Roaccutane Kullanıcı Yorumları

Ahmedelmutlu: Kabarcık şeklinde vücudumun her yerini saran sivilceler vardı. Artık korkunç bir adam olmuştum. Herkes yüzün ne zaman düzelecek derdi bana. Çok yöntem denemiştim. Ve ROACCUTANE tedavisine başladım yan etki olarak en yoğun yan etkisi yüzümde çok ciddi kuruma yapması ve dudaklarımın parçalanması olmuştu. Sürekli nemlendirici kullanıyordum. Çok büyük oranda sivilcelerim geçti ve kalmadı ama daha sonra düzensiz beslenmeye ve dikkatsiz yeme içmeye devam ettim sivilcelerim hala aktif ilacı sonra 2-3 kez daha kullandım son kullanışımda yağ miktarım çok arttığı için bırakmak zorunda kaldım. Ama ilaç kesinlikle doğru kullanıldığında ve sabır gösterildiği zaman oldukça etkili bir ilaç sizi oldukça güzel yapacaktır. İlk başta ilaç tüm toksinleri derinin altından atarak yüzün dışarısına çıkardığı için çok fazla sivilce çıkıyor herkes sana noldu ya diyor çok psikolojiniz bozuluyor böyle durumlar için kendinizi hazırlamanız gerekiyor. Diğer durumlar için önlemler alabilirsiniz. Uzman hekimi dinleyin ve sabırlı olun bu ilacı kullanıp diğer gün diğer hafta iyi olamazsınız yaklaşık 4 5 ay sonra net sonuçlar alırsınız. Onun için cahil insanları sözlerine pek takılmayın sağlık her şeyden önemli. Allah hepimize şifalar versin.
scs: 4-5 aydır kullanmaktayım. Hemen hemen tüm etkilerini gördüm. Eczaneye girdiğim zaman ilacı kullandığımı anladılar. Tecrübelerimi söyleyecek olursam belli başlı eklemleriniz ağrırsa şaşırmayın. Burnunuz da kanama da olabilir. Tabi tüm yan etkiler aldığınız doza bağlı. En güzel ve en etkili etkisi saçlarınızı yıkamasanız bile yağlanmaması. Ama şu an cildim hayatımın en güzel seviyesinde pürüzsüz ve yumuşak.

Yazım burada bitiyor siz de aklınıza takılan soruları ve tecrübelerinizi sayfa altındaki yorumlar kısmından paylaşırsanız hem daha fazla insanın bilgilenmesini sağlamış olursunuz hem de insanlara doğru bilginin ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca yazımı sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim.

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

ROACCUTANE
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
Adsız
27 Ekim 2017 18:32

Tansiyon Sorunu olanlarda kullanılması uygun mudur?

Cevapla
avatar
Adsız
27 Ekim 2017 18:32

Yüksek Tansiyon rahatsızlığında Kullanılmalı mı?

Cevapla
avatar
Adsız
7 Şubat 2018 21:19

1 kez kullandım 7 ay kadar tekrar sivilcelerim çıktı sırtımda heryerde çıkıyor 2.kez başlamalıyım çok zararlı olaylarından korkuyorum doktorum tekrar yazdı ama

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş